Transport cu maxi-taxi din Tudor spre Cornişa?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asocierea Transport Local - Siletina trebuie să propună o linie directă de transport între cele două cartiere. Aproximativ 4.000 de elevi sau studenţi pot scăpa de zeci de minute de mers pe jos.

Conducerea Asocierii SC Transport Local SA - Siletina Impex SRL trebuie să prezinte până în şedinţa din luna aprilie a Consiliului Local o propunere-soluţie pentru introducerea unei linii de transport în comun din Tudor, pe strada Alexandru Papiu Ilarian (pe zona  Calvariei), cu legătură spre cartierul Cornişa.
Traseul ar include liceele Pedagogic, Economic, Colegiul „Papiu Ilarian”, Colegiul Unirea, dar şi Universitatea „Petru Maior” şi Universitatea de Medicină şi Farmacie. Mii de tineri care merg zilnic din cartierul Tudor spre aceste destinaţii ar avea o variantă scurtată şi rapidă de transport. Linia ar fi utilă şi cetăţenilor care au drum spre zona spitalelor din Cornişa.
Propunerea a fost reiterată de consilierul local Maria Georgescu, în ultima şedinţă de CL din 26 martie, când, cu sprijinul viceprimarului Claudiu Maior, aceasta a obţinut un acord de principiu pentru introducerea în regulamentul de transport ce va fi avizat în aprilie, pentru această linie.
Viceprimarul Csegzi Sandor a vorbit şi despre un proiect de lărgire a străzii Papiu, declarând că sunt luate în calcul soluţii de lărgire a acestei străzi, care ar putea fi modernizată şi ar putea include căi de acces pietonale lărgite sau piste de biciclete.

Controverse


Directorul Asocierii Transport Local - Siletina Impex, Tatar Bela, ne-a declarat însă că, după părerea sa, această linie nu va fi introdusă niciodată.
„Este o aberaţie, strada este acum îngustă, nu putem introduce un autobuz. Şi cu maxi-taxi este foarte dificil. Este o stradă foarte aglomerată, majoritatea celor care au autoturisme şi vin din Tudor trec pe acolo. Nu există spaţii pentru opriri, staţii, întoarceri. Să ne gândim că acum e vară, dar ce va fi la iarnă, când e zăpadă şi polei? Vor fi foarte multe accidente. Consilierii pot cere multe, dar
să-şi asume răspunderea. Dacă ne vor cere, vom introduce pe oriunde linie de transport, dar eu nu-mi asum responsabilitatea pentru accidente. Va trebui analizat şi în comisia de circulaţie, probabil nu vom primi aviz”, ne-a declarat Tatar Bela.
„Este foarte necesară această linie, am avut discuţii, n-am făcut încă demersuri oficiale, avem peste 700 de elevi şi de la anul vom avea mai mulţi. Cred că pentru varianta maxi-taxi ar putea fi viabilă şi am găsi spaţiu pentru oprire, poate chiar în faţa liceului”, ne-a declarat Mircea Prozan, directorul Liceului Pedagogic. „Cred că maxi-taxi ar putea circula pe acolo. Nu am primit o solicitare oficială, vom analiza această situaţie şi vom vedea dacă autorizăm înfiinţarea unor staţii, ceea ce e competenţa noastră”, ne-a declarat Lucian Archiudean, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Mureş.

Traseu fierbinte


Şi anul trecut, pe perioada estivală, a funcţionat o linie de transport pe strada Papiu, ce făcea legătura Tudor, Corinşa, 7 noiembrie, Complex de agrement Weekend, însă nu existau staţii pe strada Papiu. O legătură mai simplă cu zona liceelor, instituţiilor de justiţie şi zona centrală este realizată acum cu linia 30 a societăţii Tudor Trans, care circulă  din Tudor pe strada Ştefan cel Mare, B-dul 22 dec 1989.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite