"Transport ieşit din comun" în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pădurea lui Hänsel şi Gretel şi a Scufiţei Roşii, luxosul Orient Express şi un spaţiu înfiorător în care scheletele umane sunt la tot pasul reprezintă decorurile autobuzelor

Pădurea lui Hänsel şi Gretel şi a Scufiţei Roşii, luxosul Orient Express şi un spaţiu înfiorător în care scheletele umane sunt la tot pasul reprezintă decorurile autobuzelor "fantastice" cu care locuitorii Capitalei pot circula până pe 31 august.

Proiectul "Transport ieşit din comun" aparţine trupei de teatru franceze Ilotopie şi Institutului Cultural Român şi îşi propune să înlăture monotonia din traficul bucureştean prin reprezentaţiile actorilor.

În Arboribuz, călătorii se vor pierde în pădurea cu lac, nisip, muşchi, un tărâm al lupului şi al vrăjitoarei din celebrele poveşti ale fraţilor Grimm, în timp ce în High-Life-Buzz se vor desfăta în luxosul "Orient Express". Reflexivii au la dispoziţie Bizarbuzul guvernat de un filosof care îşi pune întrebări existenţiale, o marionetistă şi un magician care "manipulează" fantasticul.

"Nu am mai văzut aşa ceva. Simt miros de răşină pe aceşti copaci. Totul pare real: o pădure fără peturi şi gunoaie menajere", a spus ieri Mihaela Mărculescu, care se afla în Arboribuz şi avea ca destinaţie staţia de pe Calea Dorobanţilor.

Managerul trupei Ilotopie, Dominique Noel, a precizat că astfel de proiecte au mai fost desfăşurate în Suedia, Italia şi Franţa, dar de fiecare dată decorurile au fost diferite, în funcţie de specificul cultural al ţării. Autobuzele vor circula gratuit pe liniile 104, 131, 268, 381 şi 385.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite