Transhumanţa şi fotbalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Credinciosul Becali face ca toţi dracii pentru că Gloria are lipsă de caracter. După ce Steaua a ieşit pe făraş din Liga Campionilor, iar Partidul Noua Generaţie n-a prins pragul

>> Credinciosul Becali face ca toţi dracii pentru că Gloria are lipsă de caracter.

După ce Steaua a ieşit pe făraş din Liga Campionilor, iar Partidul Noua Generaţie n-a prins pragul electoral pentru europarlamentare, căderea latifundiarului din Pipera pare la fel de naturală ca şi transhumanţa.
Cel care umbla cu sacoşa de bani prin vestiare pentru ca jucătorii altor echipe să joace "cinstit" cu adversarii Stelei e negru de supărare după un meci cinstit.

Credinciosul Gigi Becali face acum ca toţi dracii pentru că Gloria Buzău a dat dovadă de lipsă de caracter şi nu s-a lăsat bătută de roş-albaştri. Convins că aşa ceva nu se poate întâmpla, Gigi nici măcar nu s-a dus să vadă meciul.

Ultimele sale declaraţii arată că nu Dumnezeu l-a ajutat până acum, ci chiar "ochiul dracului". Altfel nu i-ar fi spus patronului Gloriei, Costel Bucur, că "şi-a împuşcat stăpânul în somn", ameninţându-l totodată că-şi va retrage sprijinul financiar.

Între cei doi există însă o relaţie mai veche care poate să explice într-un fel ieşirea patronului Stelei.
Becali a susţinut la un moment dat că i-ar fi împrumutat cinci milioane de euro lui Bucur pentru a achiziţiona pachetul majoritar de acţiuni al divizionarei A buzoiene.

Totul e posibil. Mai ales că prin unele vestiare se spune că n-a fost chiar un meci cinstit, ci mai degrabă un blat ratat. Oricum, după un asemenea scandal, Mircea Sandu sau Dumitru Dragomir ar fi trebuit măcar să mimeze o anchetă. Faptul că acest lucru nu s-a întâmplat până acum arată că astfel de practici sunt bine cunoscute şi tolerate.

Ce se întâmplă în fotbalul românesc aduce mai degrabă cu scenariul filmului "Naşul". Omerta funcţionează la fel de bine ca în sânul Mafiei. Don Gigi e unul dintre capii respectabili care stabilesc tranzacţiile importante şi poate să se joace cu destinele vasalilor. El spune pe faţă că sunt oameni care ştiu ce a făcut el pentru Buzău.

Nimeni nu se atinge de el nici măcar când o ia pe arătură, de parcă s-ar afla pe terenurile MApN din Voluntari. Poate măcar acum procurorii vor reuşi să verifice traseul banilor, soluţia cea mai simplă pentru a demonstra dacă e vorba de o fraudă sau nu. Până la urmă, şi Al Capone a fost prins pentru evaziune fiscală. Dar acolo erau nişte procurori americani, şi nu nişte ageamii de la DNA.

Delirul lui Becali a sfârşit halucinant cu o bâiguială despre anularea unei întâlniri cu premierul Marii Britanii din cauza ruşinii pe care a păţit-o la Buzău. Probabil că, din acelaşi motiv, Gordon Brown nu-şi va mai lua casă în Pipera şi nici nu va mai juca şeptic cu Gigi. Asta, da, ruşine

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite