Transfer de terenuri cu cântec la Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a iniţiat un proiect prin care le-a cerut ieri consilierilor generali să voteze transferarea "unor terenuri" de la stat către municipalitate. Este

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a iniţiat un proiect prin care le-a cerut ieri consilierilor generali să voteze transferarea "unor terenuri" de la stat către municipalitate.

Este vorba de proiectul prin care municipalitatea cere guvernului "emiterea unui act normativ privind trecerea unor terenuri din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Bucureşti şi în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru acordarea de măsuri reparatorii prin echivalent persoanelor îndreptăţite potrivit Legii 10".

Surprinşi de faptul că edilul-şef le-a cerut să voteze ceva ce nu există şi că acest schimb de terenuri "vizează unele grupuri de interese din jurul primarului general", membrii Consiliului General au respins ieri planurile lui Videanu.

Identificare după votare

"Unde sunt localizate aceste terenuri? Nu scrie clar în proiectul de hotărâre, ce suprafaţă au?", a întrebat consilierul general Victor Adâr. Edilul-şef a avut o explicaţie: "Noi cerem aceste terenuri de la guvern, iar ADS trebuie să le identifice".

Municipalitatea are nevoie de aceste suprafeţe din nordul Capitalei pentru retrocedările pe Legea 10, care ar urma să fie date la schimb persoanelor care şi-au dobândit proprietatea în perimetrul dintre Palatul Parlamentului, Academia Română, dar şi din zona viitoarei Catedralei Mântuirii Neamului.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite