Trandafirii roşii rămân vedetele Zilei Îndrăgostiţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florile de sezon revin în preferinţele orădenilor cu ocazia Valentine’s Day.Orădenii îşi cultivă şi îşi rafinează gusturile în materie de flori cu ajutorul florarilor profesionişti

Gusturile orădenilor în materie de flori s-au dezvoltat şi sofisticat. Buchetele din trei garoafe învelite în celofan nu mai au trecere. „Clienţii se profilează pe flori de sezon, ceea ce e foarte bine. Au început să preţuiască florile, iar când cer un buchet, se bucură de flori, nu de ambalaj sau zorzoane”, spune Marius Sabău, un mic întreprinzător din domeniu.
Spre bucuria sa, clienţii îşi doresc calitate şi sunt gata să plătească pentru ea. „Am clienţi care vin săptămânal să cumpere un buchet de flori. De cele mai multe ori acelaşi tip de flori, care le place cel mai mult şi care se potriveşte stării lor de spirit”, spune florarul. În general, această categorie de clienţi provine din rândul intelectualilor.
O altă categorie de clienţi este constituită din cei care vor un fir de floare împachetată împopoţonat. Cea mai dificilă categorie de clienţi e constituită din noii îmbogăţiţi, spun florarii. „Ei cer buchete cu flori care nu se potrivesc împreună şi multe zorzoane, care arată impozant”, explică Marius Sabău.

Ziua Sfântului Valentin şi florile

Ziua Îndrăgostiţilor aduce vânzări frumoase florăriilor. „Majoritatea celor care ţin această zi preferă trandafirul roşu, ca simbol al dragostei lor. În funcţie de buget, cumpără unul sau un buchet. Adolescenţii se mulţumesc cu un fir, cei care deja sunt pe banii lor cumpără buchete”, spune Marius Sabău, din experienţă.
În 2008 au trecut bine coşuleţele cu flori, în special de primăvară. Florarul spune că cele mai ciudate comenzi le-a primit prin internet.

Comenzi din Arabia

Cea mai extravagantă a fost o comandă din Arabia Saudită. „Clientul a cerut un coş cu peste o sută de trandafiri roşii pentru cineva din Oradea”, mărturiseşte întreprinzătorul. Florarul are comenzi pe internet din toată ţara.
Însă cei mai darnici, când vine vorba de flori, sunt viitorii miri. „Mirii vor aranjamente speciale din flori, de calitate, atât pentru sala de recepţie, cât şi pentru buchetele miresei şi ale domnişoarelor de onoare. Majoritatea sunt gata să dea oricât pe florile din ziua nunţii”, explică Marius Sabău, care a avut câteva comenzi generoase în ultimul an.
Roşu şi alb, mereu la modă
Florarul spune că, în materie de flori, culorile veşnic la modă sunt roşu şi alb, indiferent de soiul florii. Anul acesta, clienţii cumpără flori mov închis şi galbene. În această lună, se bucură de succes lalelele şi zambilele, preferabil galbene şi mov. Foarte cerute de orădeni sunt şi orhideele, amarilis, mimozele şi anemonele, flori exotice, intrate recent.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite