Trandafiri, mici şi hore la Târgul de Flori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florarii s-au lăudat cu cele mai frumoase soiuri de flori pe care le-au adus de pe tarabă direct la târg Mii de trandafiri şi flori de apartament, toate la preţ redus, Pepe şi Mandinga

Florarii s-au lăudat cu cele mai frumoase soiuri de flori pe care le-au adus de pe tarabă direct la târg

Mii de trandafiri şi flori de apartament, toate la preţ redus, Pepe şi Mandinga în concert şi tone de mici şi bere. Parcul Florilor din sectorul 2 al Capitalei a fost, ieri, locul unde florăresele din Capitală le-au dezvăluit vizitatorilor
o parte din secretele meseriei lor. Florarii au ţinut să le arate trecătorilor că şi bărbaţii au îndemânare în aranjatul florilor şi le-au demonstrat cum pot să pregătească un coş cu orhidee şi crini în numai 10 minute.

Târgul de Flori organizat de Asociaţia Florarilor din România şi Primăria Sectorului 2 a adunat zeci de florărese din Capitală. Pentru că Bambina, una dintre cele mai populare florărese din Bucureşti, a lipsit, colegele ei de breaslă au venit la târg ca să împărtăşească curioşilor istoria şi tradiţia meseriei lor. "Eu sunt florăreasă din pântece, că mama vindea flori cu mine în burtă. Şi bunică-mea tot florăreasă a fost, iar copiii mei tot cu asta se ocupă", a spus Elena Costache (54 de ani), cea mai bătrână din grupul florăreselor venite, ieri, în Parcul Florilor. "Am depăşit bine un milion de buchete câte am făcut la viaţa mea, dar trebuie să iubeşti florile ca să faci buchete frumoase şi trebuie să ai tradiţie", a mai spus Elena. Într-o casă unde mama e florăreasă, obiceiul este practicat de toată familia. "Băiatul meu a ajuns unul dintre cei mai buni angrosişti şi o recunoaşte întreaga Românie, să nu mai spun Europa, iar nepoata mea mă urmează", s-a lăudat Tanţa, o florăreasă care de 30 de ani vinde flori în Piaţa "George Coşbuc".

Horă ad hoc

Chiar dacă nu s-au dat gratis, micii şi berea au avut mare succes în rândul bucureştenilor veniţi la târg. La prânz, buna dispoziţie s-a instalat printre meseni, care sub efectul halbelor de bere şi întărâtaţi de muzica populară care se auzea de pe scenă au încins o horă, dansând şi chiuind zeci de minute. Asociaţia Florarilor din România (AFR) a urmărit ca prin evenimentul de ieri să readucă în atenţia autorităţilor problema chioşcurilor pentru florari. "Vrem să luăm concesiunea pentru aceste chioşcuri de flori. Am adus aici (în Parcul Florilor - n.r.) trei modele de chioşcuri. Am făcut unul care să corespundă cerinţelor florarilor, undeva la 10 metri pătraţi, cu aer condiţionat şi cu apă", a spus preşedintele AFR, Florin Georgescu. Despre chioşcurile moderne pe care florarii din sectorul 1 le-au achiziţionat deja, Georgescu are o soluţie pentru a le schimba cu modelul unic pe care el îl propune: "Pe cele din sectorul 1 le putem muta în alt oraş, iar asociaţia să suporte această schimbare", a mai declarat preşedintele AFR. Ploaia care s-a abătut după-amiază asupra Capitalei nu i-a alungat pe petrecăreţi. Adăpostiţi sub corturi, aceştia au continuat distracţia până seara.

Florile, la preţ redus

Cei care au venit, ieri, să cumpere flori de la târg au avut parte de reduceri. Trandafirii s-au vândut cu 1 leu mai puţin, iar gerbera şi orhideele olandeze se puteau găsi şi la jumătate de preţ. Şi în cazul florilor de apartament s-au făcut reduceri. Begoniile s-au vândut cu 15 lei, dracenele cu 10 lei şi ciclamele cu 20 de lei. "Cel mai bine s-au dat begoniile, pentru că în patru ore am vândut 100 de bucăţi", a zis un florar. Nu au lipsit nici buchetele şi plantele ornamentale scumpe. Dacă un buchet de crini şi orhidee ajungea la 15 lei, o orhidee Phalaenopsis costa 60 de lei, iar un palmier, între 500 şi 700 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite