Trăncăneala nu ia vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datul cu părerea la tv a devenit o obligaţie profesională pentru politicieni L-am văzut pe premierul Călin Popescu Tăriceanu comentând Raportul Comisiei Europene privind reforma

Datul cu părerea la tv a devenit o obligaţie profesională pentru politicieni

L-am văzut pe premierul Călin Popescu Tăriceanu comentând Raportul Comisiei Europene privind reforma justiţiei din România, la scurt timp după ce documentul a fost oficializat.

Nu contează ce-a spus. Am auzit (la Antena 3) că şeful Executivului, aflat în vacanţă pe litoralul turcesc, a închiriat o echipă locală de filmare pentru a-şi înregistra mesajul în sala de conferinţe a unui hotel. Aşadar, Tăriceanu a vorbit despre raport fără să ştie ce conţine. Sau ştia "pe surse" (diplomatice) şi atunci era în temă.

Efortul premierului este înduioşător: şi-a întrerupt concediul pentru a-şi spune părerea despre Raport, asigurându-se că vocea sa va fi auzită de popor la momentul potrivit. Iată un demnitar care se află tot timpul în "miezul" evenimentelor! (Interesant ar fi fost de văzut, tot pe baza unei înregistrări tv, cum Tăriceanu l-a sunat de pe plajă pe ministrul Nicolăescu, cerându-i explicaţii despre harababura produsă de noua listă de medicamente compensate şi gratuite.)

Gestul primului ministru este, în aceeaşi măsură, şi comic. Am putea să ne imaginăm că, imediat după filmare, Tăriceanu a intrat într-o cabină a sălii de conferinţe, şi-a dat jos haina, cămaşa şi pantalonii, trăgându-şi iute slipul, tricoul şi şortul? Apoi, ieşind din cabină, lipa-lipa, în papuci, cu un colac într-o mână şi salteaua în cealaltă, s-a grăbit să prindă ultravioletele pe plajă, alături de familie? (Poate a fost filmat numai de la brâu în sus, cu şortul pe sub haină!)

Nu, nu putem să ne închipuim asta pentru că Tăriceanu, ca orice om politic, nu riscă să se joace cu imaginea sa. De altfel, toţi politicienii care au comentat (live) Raportul au fost mânaţi de o singură grijă: trebuie să fiu "pe sticlă", să nu pierd ocazia să spun ceva!

Datul cu părerea la tv a devenit o obligaţie profesională pentru politicieni. Şi în miezul nopţii, dacă ar fi treziţi în pijamale, n-ar ezita să răspundă la orice problemă a ţării "ridicată" de jurnalişti. E adevărat, nici ziariştii nu le ridică probleme cu întrebările lor ofilite. Presa a devenit pentru partide un instrument de PR şi un suport prin care îşi lansează doar atacurile la adresa adversarilor.

Politicienii nu mai ştiu să vorbească românilor. Singura lor grijă este să nu piardă vreun eveniment în care să se audă vorbind şi să bifeze acest job care face bine la imagine. La rândul său, lovit de plictiseală, electoratul se află în vacanţă. O vacanţă fără sfârşit, în slip şi papuci.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite