Trăienuţ Roman, procurorul lui Dumnezeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul magistrat care şi-a anunţat sprijinul pentru manifestanţi a dat ieri o declaraţie năucitoare în faţa reprezentanţilor CSM.

Procurorul Florin Roman, primul magistrat din ţară care şi-a făcut public sprijinul pentru manifestanţii din România şi a cerut demisia Puterii, a fost audiat ieri de reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Declaraţia dată reprezentanţilor CSM este una dintre cele mai şocante prezentate vreodată de un magistrat. Ea începe cu „Subsemnatul Roman Florin Trăienuţ declar că politica mea este să fac voia Tatălui nostru din ceruri" şi se termină cu „Dragul meu popor român, inclusiv membrii Consiliului Superior al Magistraturii, VĂ IUBESC!". Documentul conţine şi o strofă din poezia „Pacient", a lui Adrian Păunescu.

Procurorul Florin Roman a spus că inspectorii din comisia trimisă la Arad de CSM nu sunt tendenţioşi şi că are încredere într-o judecare corectă a cazului său.

Societatea civilă îl sprijină

În timp ce magistratul îşi prezenta declaraţia de mai sus la audiere, în faţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad aproximativ 20 de persoane, reprezentând asociaţii civice şi de revoluţionari, protestau pentru susţinerea sa. Protestatarii au scandat lozinci pro-Florin Roman şi au militat pentru o justiţie independentă.

„Anchetarea procurorului Roman de către o comisie a CSM nu este normală. Noi susţinem dreptul la egalitatea de şanse. Nu suntem nici haiduci, nici răzbunători", a declarat Marius Oprea, preşedintele Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului (CICC), prezent printre susţinători.

Într-o notă trimisă CSM, Asociaţia Magistraţilor din România "doreşte să aducă la cunoştinţa CSM-ului că este alături de domnul procuror Roman Florin şi îl susţine în această procedură, care are, se pare, o conotaţie disciplinară şi care sperăm să se limiteze, pe considerente pe care nu trebuie să le mai dezvoltăm, la nivelul unui dialog de explicitare şi nu cu efecte incriminatorii". Reprezentanţii Parchetului nu au dorit să comenteze afirmaţiile lui Florin Roman.

De la mustrare la excludere

Procurorul a intrat în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii după ce a făcut public faptul că se aliază protestatarilor. Magistratul a vorbit despre sistemul din care face parte, caracterizându-l ca fiind prins în propriile nonvalori, a spus că simte numai lehamite şi dezgust faţă de Guvern, pe care-l consideră a fi incompetent şi ticălos. De asemenea, Roman i-a cerut ministrului de Interne, Constantin Traian Igaş, să-şi dea demisia, pentru că este un om de onoare.

După audierea din CSM, Florin Roman riscă o mustrare scrisă, avertisment, diminuare salarială sau chiar excluderea din justiţie.

Locotenentul-problemă

Locotenentul Alexandru Gheorghe din Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii a participat în uniformă la protestele din Piaţa Universităţii. El a cerut apoi 50% din puterea de decizie a unui Consiliu Militar care ar urma să conducă România.

Declaraţia procurorului

„Subsemnatul Roman Florin Trăienuţ, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, referitor la procedura verificărilor prealabile efectuată de inspectorii Serviciului de inspecţie judiciară pentru procurori din cadrul CSM, declar următoarele:
1. Politica mea este să fac voia Tatălui nostru din ceruri;
2. «Şi n-o să pot să-ngădui niciodată/ acestui trup nelegiuit al meu/ să-nveţe nebunia blestemată/ De-a-i fi uşor când ţării îi e greu.»
3. Dragul meu popor român, inclusiv membrii Consiliului Superior al Magistraturii, VĂ IUBESC!


Atât declar, susţin şi semnez".

Dă click pe imagine pentru a mări!

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite