Traian Băsescu: micii fermieri ar trebui să se asocieze pentru a accesa fondurile europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu: micii fermieri ar trebui să se asocieze pentru a accesa fondurile europene
Traian Băsescu: micii fermieri ar trebui să se asocieze pentru a accesa fondurile europene

Preşedintele Traian Băsescu le-a recomandat, astăzi, în cadrul expoziţiei Indagra Farm, micilor fermieri români să se asocieze pentru a putea accesa fonduri europene şi pentru a obţine performanţă în agricultură.

"Micii fermieri, cei cu 5-10 hectare de teren, trebuie să înţeleagă că dacă se asociază să ajungă la suprafeţe de 50-100 hectare au o şansă în plus pentru performanţă şi pentru a trăi din munca lor onorabil. Pe de altă parte, asocierea lor le permite accesul la fonduri europene. N-aş pierde ocazia de a recomanda micilor fermieri, cei care practică agricultura de subzistenţă, să înţeleagă că fără asociere nu pot accesa banii europeni, nu pentru că nu vrea Guvernul, ci acestea sunt regulile prin care Uniunea Europeană dă bani pentru agricultură", a spus şeful statului.

Traian Băsescu a mai spus că agricultura este un domeniu important în situaţia economică actuală. "Cu agricultura mai ai o şansă, dacă munceşti, nu mori de foame", a menţionat Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat duminică Târgul de Turism şi pe cel dedicat agriculturii Indagra Farm.

La Târgul Internaţional de Agricultură Indagra Farm Traian Băsescu a vizitat standul cu animale, unde a botezat un miel cu numele de "Trăienică", standul Autorităţii Hipice Naţionale şi utilajele de prelucrare a cerealelor.

Totodată şeful statului a vizitat alături de soţia sa Maria Băsescu şi de ministrul Turismului, Elena Udrea, standurile, a gustat din produsele tradiţionale şi a făcut poze cu vizitatorii.

De asemenea, în timpul vizitei la târgul pentru agricultură, Preşedintele Traian Băsescu a declarat că şansele României la obţinerea postului de comisar european pentru agricultură au scăzut, în contextul în care România nu are un ministru de externe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite