Traian Basescu ar desfiinta Senatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plecat la New York pentru a participa la sesiunea ONU, presedintele Traian Basescu a facut declaratii politice soc referindu-se la necesitatea trecerii la un sistem parlamentar unicameral. Seful

Plecat la New York pentru a participa la sesiunea ONU, presedintele Traian Basescu a facut declaratii politice soc referindu-se la necesitatea trecerii la un sistem parlamentar unicameral. Seful statului a afirmat ca este partizanul unei asemenea solutii si ar organiza un referendum pentru consultarea populatiei privind revizuirea Constitutiei in acest sens. Traian Basescu a spus ca este nevoie de o simplificare in activitatea legislativa. Presedintele a criticat, din nou, Guvernul Tariceanu, declarandu-se nemultumit ca o serie de legi pe care le-a cerut acum o luna nu au fost puse in practica.
Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, la o intalnire cu ziaristii romani din Statele Unite, ca este posibila o noua modificare a Constitutiei, astfel incat Romania sa aiba un Parlament unicameral. "Voi fi partizanul unui Parlament unicameral", a declarat Basescu, aratand ca o astfel de modificare a legii fundamentale ar putea fi necesara urmare a "evolutiei politice interne". El a explicat ca, daca va fi adoptata Constitutia europeana, va creste rolul Parlamentului de la Strasbourg si vor exista astfel trei legis-lative care sa reglementeze problemele Romaniei. "Sunt parlamente peste parlamente. E aproape nelucrativ", a apreciat seful statului.
Amanunte in pag. actualitate

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite