Traian Băsescu ştie ce anchete urmează să declanşeze procurorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului a recunoscut, încă din iarnă, că are contractul de privatizare a Petrom

Preşedintele Traian Băsescu ştia încă de acum o săptămână că DNA şi DIICIT vor cerceta dosarul privatizării Petrom-OMV. Acest lucru a fost declarat chiar de şeful statului, într-un interviu publicat pe 16 noiembrie de către cotidianul german "Frankfurter Rundschau". Autorităţile de la Bucureşti au anunţat declanşarea anchetei în data de 22 noiembrie.
Întrebat de jurnalistul Norbert Mappes-Niediek despre "dubioasa privatizare a concernului de petrol şi gaze Petrom", Traian Băsescu a declarat: "Asta n-am voie s-o apreciez eu, altmin-teri s-ar interpreta că mă amestec. Însă instituţiile competente cercetează atât privatizarea Petrom, cât şi pe cea a concernului de aluminiu ALRO din Slatina şi a Societăţii Naţionale de Tutun". Interviul este reprodus integral şi pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.
De peste un an, Băsescu a făcut mai multe declaraţii privind contractul de privatizare a Petrom de către compania austriacă OMV. În mai multe rânduri s-a referit la această privatizare şi a sugerat că se va implica, însă, în cele din urmă, nu s-a întâmplat nimic. Anul trecut, atunci când au crescut preţurile la carburanţi, preşedintele s-a referit pentru prima dată la "desecretizarea" contractului. A urmat o întâlnire cu şefii grupurilor petroliere şi rezolvarea crizei, şi apoi a urmat tăcerea.
Până în 26 februarie a.c., când Băsescu a revenit asupra contractului, afirmând că se află în posesia acestuia. "Contractul de privatizare a Petrom este la mine şi va fi desecretizat, existând acordul ambelor părţi pentru desecretizare". Nu a urmat însă publicarea contractului, în ciuda promisiunii şefului statului. În schimb, detalii despre anexele secrete din contract au apărut în presa internaţională, iar apoi au fost preluate şi de cea românească.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite