Traian Băsescu relansează Zona Mării Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspăt întors din China, preşedintele Traian Băsescu a venit ieri la Constanţa pentru a participa la lansarea proiectului euroregiunii Mării Negre. "Zona Mării Negre este una cu riscuri

Proaspăt întors din China, preşedintele Traian Băsescu a venit ieri la Constanţa pentru a participa la lansarea proiectului euroregiunii Mării Negre.
"Zona Mării Negre este una cu riscuri asimetrice, conflicte îngheţate, dar şi o zonă foarte importantă din punct de vedere al aprovizionării statelor Uniunii Europene cu energie", a precizat Băsescu. Întrebat cum va dezamorsa acest proiect conflictul din Transnistria, preşedintele a declarat că Tiraspolul "intră la conflicte îngheţate". Băsescu a subliniat că zona Mării Negre, o zonă care a fost de confruntări strategice, poate deveni, prin euroregiune, "un pilon de pace şi de securitate". Discursul preşedintelui aminteşte de unul similar, ţinut acum un an la Washington. "Nu putem lăsa ţările din regiune să devină victime ale istoriei europene, o zonă gri la poarta Europei de Est", declara atunci preşedintele. Traian Băsescu nu a precizat nimic despre fondul mutual al Mării Negre, despre care acum un an spunea că va fi implementat cu sprijinul SUA şi cu participarea Uniunii Europene, şi la care România se angaja să contribuie. Preşedintele Băsescu a plecat grăbit de la conferinţa de presă programată la Mamaia, ducându-se în vizită la mama sa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite