Traian Băsescu: Statul nu are resurse să se îngrijească de fiecare cetăţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu
Preşedintele Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a explicat că statul şi Guvernul nu pot fi responsabile pentru fiecare cetăţean întrucât nu există resursele necesare.

"Se încearcă acreditarea ideii că statul, guvernul, este responsabil pentru fiecare cetăţean. Nu-i adevărat. Statul nu mai are resursele comunismului. Pe vremea comunismului toate pământurile erau ale statului, toate veniturile veneau la stat şi atunci statul îşi asuma responsabilitatea pentru fiecare cetăţean", a declarat Traian Băsescu, vineri, la Covasna,

Şeful statului a explicat că terenurile nu mai aparţin statului şi că 70% din economia românească este în sectorul privat.

"Cine vrea comunism nu poate fi partenerul nostru politic, care reprezentăm o mişcare de centru-dreapta hotărâtă să pună în valoare omul şi nu statul. Va trebui să continuăm să explicăm oamenilor că niciodată statul nu va reuşi să se îngrijească de fiecare cetăţean", a declarat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

În acest context, şeful statului a făcut un apel la responsabilitatea cetăţenilor faţă de ei însăşi, faţă de famiile lor şi faţă de comunităţile lor în care trăiesc, dar şi la valorile creştin-democrate, justiţie socială, solidaritate, familie, angajare civică, respect faţă de drepturile şi libertăţile omului.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui discurs rostit la deschiderarea lucrărilor Congresului Mişcării Democrat-Creştine Maghiare din România, din cadrul UDMR, care se desfăşoară vineri în staţiunea Covasna

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite