Tragedie într-o familie irakiană din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Saba, soţia în vârstă de 27 de ani a medicului irakian Ala-Aldin Al-Azzawi, şi băieţelul ei de 11 luni au fost găsiţi ieri morţi în bucătăria apartamentului lor din Buzău.

Din primele cercetări rezultă că femeia a dat întâi drumul la gazul metan de la aragaz, omorând astfel copilul. Saba a încercat ­să-şi taie gâtul cu un cuţit, dar, cum tentativa a eşuat, tânăra s-a spânzurat apoi cu un cordon de halat de draperia din bucătărie.

Soţul Sabei a fost cel care a alertat Salvarea şi Pompierii când a găsit uşa încuiată pe dinăuntru şi a simţit mirosul de gaz. „Jos, în bucătărie, cu capul pe o pernă, era bebeluşul. Presupun că a fost intoxicat cu gaz. Femeia era spânzurată de o ţeavă, deasupra copilului", a declarat Rodica Corneciu, asistent-şef al Serviciului de Ambulanţă Buzău.

Ala-Aldin Al-Azzawi (39 de ani), care are şi cetăţenie română, este medic cardiolog la Spitalul Judeţean Buzău din octombrie 2003. Directorul spitalului, Doru Nicolescu, se declară şocat de tragedia din familia colegului său: „Păreau să fie în foarte bune relaţii. Este inexplicabil ce s-a întâmplat".

Nu s-au adaptat

Afirmaţiile medicului sunt însă contrazise de vecinii irakienilor, care spun că din apartamentul lor se auzeau în ultima vreme foarte des certuri violente. „Se certau. Ea nu prea se adaptase la noi, în România", ne-a spus Ionela Viorache, vecină. Cei doi soţi sunt căsătoriţi din anul 2007. Femeia era casnică şi avea rezidenţă temporară în România, până în anul 2013. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite