Tragedie la malul marii neglijenţe - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tragedie la malul marii neglijenţe - Revista presei interne
Tragedie la malul marii neglijenţe - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre înnecarea a doi copii la Eforie Sud, cercetarea profesoarei care a însoţit copii în tabără sau comisia de anchetă la şcolile unde învăţau copiii care s-au înecat. Reprezentantul MTS susţine că au fost respectate regulile administrative la tabara din Eforie, iar salvamarii au găsit până în prezent doar trupul unuia dintre copii.


Tragedie la malul marii neglijenţe.

Doi copii din judeţul Iaşi, veniţi pentru prima dată să vadă marea în tabăra de la Eforie Sud, au sfârşit înecaţi sâmbătă în dreptul unei plaje neamenajate. Tragedia aduce în actualitate vechile probleme ale sistemului: salvamari prost plătiţi, lipsa unui cadru legal care să le sprijine activitatea, zone de plaje lăsate de izbelişte. Micuţii erau împreună cu mai mulţi colegi şi cu o supraveghetoare care, spun salvamarii, i-a lăsat să intre în valurile furioase, chiar dacă ei i-au tot repetat să nu îi scape din ochi, scrie Jurnalul Naţional.

Profesoara, cercetată pentru ucidere din culpă. Plaja din staţiunea Eforie Sud, unde s-au înecat sâmbătă doi băieţi veniţi în tabăra internaţională din staţiune, este cunoscută în rândul localnicilor ca fiind una periculoasă. Zona nu este amenajată pentru plajă, scăldatul este interzis din cauza curenţilor de adâncime puternici şi a stâncilor din apă, iar salvamarii îi atenţionează zilnic pe turişti în legătură cu pericolele la care se expun, scrie Evenimentul Zilei.

Comisie de anchetă la şcolile unde învăţau copiii care s-au înecat sâmbătă la Eforie Sud. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi au declarat, duminică, că la nivelul celor două şcoli unde învăţau copii care s-au înecat sâmbătă la Eforie Sud va fi constituită o comisie de anchetă care îi va verifica, din punct de vedere disciplinar, pe profesorii supraveghetori. Potrivit inspectorului şcolar adjunct Mihai Ursache, comisia va verifica modul în care profesorii însoţitori şi-au făcut datoria de supraveghere a elevilor şi de asigurare a securităţii acestora, transmite corespondentul NewsIn, citat de Cotidianul.

MTS: Au fost respectate regulile administrative la tabara din Eforie, de vinovaţi se ocupă Parchetul. Subsecretarul de stat Dan Neagu de la MTS, şeful comisiei de anchetă în cazul copiilor înecaţi la Eforie, a declarat că verificările ministerului vizează doar partea administrativă, iar din acest punct de vedere regulile au fost respectate, în privinţa vinovaţiilor urmând să se pronunţe Parchetul, transmite România Liberă. Neagu a spus că cei doi profesori însoţitori ai grupului de la Iaşi şi-au asumat întreaga responsabilitate pentru copiii cu care au venit în tabără, inclusiv prin semnarea unor procese-verbale.

Copii înecaţi la mare pentru că profesoara i-a dus pe o plajă neamenajată. Doi copii din judeţul Iaşi, Roşu Adrian, în vârsta de 13 ani, şi Mirel Enache, tot de 13 ani, aflaţi într-o tabără internaţionala la Eforie Sud, s-au înecat sâmbătă. Cei doi copii se aflau pe o plajă neamenajată din Eforie, alături de alţi copii, şi s-au aventurat în larg, deşi în zonă erau nişte curenţi foarte puternici. Salvamarii au găsit până în prezent doar trupul unuia dintre copii. Unul din cei doi copii care s-au înecat, sâmbătp, la Eforie Sud fusese salvat de la înec de către salvamari cu o zi înainte de tragedie, din aceeaşi zonă, unde scăldatul este interzis şi unde existau indicatoare în acest sens, iar profesorii însoţitori fuseseră avertizaţi despre pericol, notează Gardianul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite