Tragedie la Padova: doi români topiţi de un jet de fontă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi români şi-au pierdut viaţa şi alte două persoane au fost rănite în urma unui accident de muncă la Topitoria Anselmi din Camposampiero, provincia Padova. Muncitorii români aparţineau

Doi români şi-au pierdut viaţa şi alte două persoane au fost rănite în urma unui accident de muncă la Topitoria Anselmi din Camposampiero, provincia Padova. Muncitorii români aparţineau de o firmă externă topitoriei, unde veniseră pentru a executa lucrări de întreţinere.

Şarja dintr-un cuptor cu fontă a explodat ca un vulcan în erupţie şi a ucis doi români, muncitori cu acte în regulă, în antrepriză la topitoria Anselmi. Mihai Barbaşcu avea 32 de ani şi era necăsătorit, iar Gigi Bală avea 31 de ani, era căsătorit şi are doi copii. Cel din urmă a murit imediat după incident, luni seara. Barbaşcu, care avea arsuri de gradul trei pe toată suprafaţa corpului, a murit în spital, ieri dimineaţă. Potrivit primelor informaţii, furnizate de Confederaţia Italiană a Muncii (CGIL), cei doi încercau să mişte dopul care se formase deasupra materiei incandescente, împiedicând ieşirea acesteia. Explozia l-a lovit în plin pe Gigi şi apoi pe Mihai. Alte două persoane au fost lovite de jetul de fontă, însă nu au fost rănite grav. În urma incidentului, sindicaliştii regionali au declarat grevă generală pentru că, susţine Simonaggio, "trebuie ridicate standardele de formare şi informare a muncitorilor pentru a reduce acest măcel absurd cu morţi în câmpul muncii".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite