Tragedie pe DN7 lângă Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt persoane şi-au pierdut viaţa şi alte trei au fost grav rănite într-un tragic accident care a avut loc, luni noaptea, pe DN7, în localitatea arădeană Odvoş. şoferul unui microbuz care

Opt persoane şi-au pierdut viaţa şi alte trei au fost grav rănite într-un tragic accident care a avut loc, luni noaptea, pe DN7, în localitatea arădeană Odvoş. şoferul unui microbuz care circula din direcţia Deva-Arad a intrat într-o depăşire neregulamentară şi a fost practic strivit de un tir care circula regulamentar din sensul opus. Încercând să evite impactul, şoferul camionului a tras de volan înspre exteriorul drumului, cele două maşini oprindu-se într-o casă de pe marginea şoselei.
Cursă fără licenţă
"Eram cu băiatul, dormeam şi dintr-o dată o bubuitură puternică, am ieşit afară, şoferul era aici plin de sânge. Am ajutat, am băgat o rangă şi am scos şoferul din camion", a declarat proprietarul casei.
şoferul şi alţi şapte pasageri au fost ucişi pe loc, fiind scoşi cu greu dintre rămăşiţele maşinii de către cei de la echipa de descarcerare.
Una dintre persoanele rănite este internată în stare critică la spitalul din Arad. "Au fost aduse la unitatea noastră, la primirea urgenţelor, două victime, o femeie de 48 de ani în stare critică cu ruptură de splină şi o femeie de 38 de ani cu policontuzii, dar starea ei este stabilă", a declarat un cadru medical al Spitalului Arad.
Primele cercetări au relevat faptul că şoferul microbuzului este vinovat de producerea accidentului. Microbuzul, în care se aflau pasageri, se întorcea de la Bucureşti, unde efectuase o cursă la un complex comercial. Poliţiştii au stabilit că societatea de transport unde era angajat conducătorul microbuzului nu deţinea licenţă pentru efectuarea de curse regulate de persoane, ci doar ocazionale.
Microbuzul, moartea pe şosea
Accidentul de luni seara urmează unei serii de tragedii rutiere în care au fost implicate microbuze. Pe 7 septembrie, lângă Bârlad, 12 oameni şi-au pierdut viaţa după ce microbuzul care îi transporta a intrat într-un autocar.
Conform poliţiştilor, microbuzul nu deţinea licenţă pentru transport de persoane, fiind destinat mărfurilor. Un alt accident şocant s-a produs în noaptea de 28 spre 29 iulie, victime căzând trei tineri de 15 şi 16 ani. Unul dintre ei a fost decapitat în urma impactului dintre microbuzul în care călătoreau şi un tir.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite