Traficul pietonal, o soluţie pentru centrul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Spaţiu Urban Bucureşti a prezentat ieri proiectul Trancentral Urban Bucureşti (TUB), care propune o soluţie pentru revitalizarea centrului Capitalei şi totodată fluidizarea

Asociaţia Spaţiu Urban Bucureşti a prezentat ieri proiectul Trancentral Urban Bucureşti (TUB), care propune o soluţie pentru revitalizarea centrului Capitalei şi totodată fluidizarea traficului pietonal.

"TUB este un traseu propus bucureştenilor, care leagă mai multe zone ale oraşului, de la Piaţa Unirii - Mitropolie - Rahova - Palatul Parlamentului - Podul Izvor - Piaţa Amzei - Centrul Istoric şi Piaţa Romană şi prin care se încearcă se se recupereze un pic de spaţiu pentru pietoni", a explicat unul dintre iniţiatorii acestui proiect, arhitectul Teodor Frolu.

El a mai precizat că traseul de 9,5 km va fi amenajat astfel încât să poată fi parcurs pe jos şi cu bicicleta de locuitorii Capitalei şi de turişti. Pentru că proiectul presupune în special reamenajarea unor străzi secundare şi a parcărilor din zonă, Frolu susţine că investiţiile vor fi minime. "Primăria este cea care trebuie să se implice, iar costurile vor fi mult mai mici decât pentru construcţia unui pasaj subteran. În plus, acest proiect asigură o uniformizare a centrului oraşului", a mai spus Frolu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite