Traficul, deranjat de biciclişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vedetele împreună cu jurnaliştii au făcut slalom printre maşinile din Bucureşti la o oră de vârf Zeci de persoane publice, jurnalişti şi studenţi au împânzit ieri Bucureştiul cu

Vedetele împreună cu jurnaliştii au făcut slalom printre maşinile din Bucureşti la o oră de vârf

Zeci de persoane publice, jurnalişti şi studenţi au împânzit ieri Bucureştiul cu bicicletele, într-un marş de la Piaţa Aviatorilor până la Parcul Lunca Florilor.

Flancaţi de poliţişti, bicicliştii au vrut să arate că traficul poate fi deblocat dacă bucureştenii îşi lasă maşinile acasă şi folosesc alte mijloace de transport ecologice. Competiţia a fost organizată de de către Petrom în cadrul proiectului de mediu "Respect pentru Viitor".

Traseul până la Parcul Lunca Florilor s-a dovedit anevoios, din cauză că şoferii îşi vedeau nepăsători de drum, iar bicicliştii trebuiau să facă slalom prin aglomeraţie. Grupul organizat aflat în marş a fost "întărit" de alţi biciclişti aflaţi din întâmplare pe traseu. Mulţi dintre aceştia încercau să-i convingă pe şoferi să-şi lase autoturismele acasă, spunându-le că pot participa şi ei la marş.

Acumulatori pe cadru

Fiecare bicicletă care a parcurs traseul era dotată cu un acumulator care se încărca cu energie. Acumulatorii astfel încărcaţi au fost folosiţi pentru aprinderea unui panou în Parcul Lunca Florilor.
Ministrul mediului, Attila Korodi împreună cu jurnaliştii au făcut popasuri pe traseu pentru a planta flori pe spaţiile verzi.

"Acţiunea de astăzi este un act de curaj pentru noi toţi cei care suntem aici şi ne-am aventurat în traficul acesta, dar şi de încurajare a autorităţilor de a construi mai multe piste de bicicletă", a spus Attila Korodi.
Fiecare biciclist a primit pe drum un borcan de aer curat de la reprezentanţii asociaţiei "Bate Şaua Să Priceapă Iapa" şi câte opt răsaduri de flori pe care le-au plantat la destinaţie.

"Sunt două grupuri a câte 25 de oameni împărţiţi în cinci echipe. Oamenii au răspuns foarte repede apelului lansat de noi, ceea ce înseamnă că ei îşi doresc acest mijloc de transport, însă, din păcate, lipseşte infrastructura", a declarat Mona Nicolici, CSR Communication Manager Petrom.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite