Traficul din Capitală face victime la Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii plasaţi de Videanu în funcţii cheie pentru gestionarea afacerilor de infrastructură sunt, rând pe rând, traşi pe dreapta de Oprescu Transporturile din Capitală au rămas până

Oamenii plasaţi de Videanu în funcţii cheie pentru gestionarea afacerilor de infrastructură sunt, rând pe rând, traşi pe dreapta de Oprescu

Transporturile din Capitală au rămas până acum fără patru directori. Doi au demisionat, altul a fost dat afară şi unul a căzut de la balcon.

Oamenii din cea mai controversată zonă a afacerilor edilitare, din mandatul lui Videanu, cea a traficului (infrastructura, transporturi, etc) au eliberat funcţiile deţinute. După ce adjunctul Administraţiei Străzilor Cristian Olteanu a căzut suspect de la etajul 9 în noaptea de 22 spre 23 iunie, şeful lui, directorul general Claudiu Bălan, fost coleg de facultate al lui Videanu, a fost concediat pe 9 iulie de Sorin Oprescu.

A doua zi, 10 iulie, un alt "greu", directorul Infrastructurii, Gheorghe Udrişte şi-a prezentat demisia. Ieri a renunţat la funcţie şi directorul Direcţiei Transporturi, Daniel Patentaşu, şi el fost coleg de facultate cu Adriean Videanu. Membrii comisiei care analizează documentele în baza legii 10 (retrocedări-n.r.) au fost şi ei schimbaţi. Şeful comisiei va fi George Iorgovan, consilier personal al lui Sorin Oprescu.

În urma lor rămân dosare

Primul şoc în Primăria Capitalei a fost înregistrat după ce adjunctul Administraţiei străzilor, Cristian Olteanu, a căzut de la etajul 9 al imobilului în care locuia. El era coordonatorul mai multor licitaţii prin care s-au atribuit contracte de zeci de milioane de euro pentru marcaje şi semne de circulaţie pe străzile din Capitală. Directorul Administraţiei Străzilor, Claudiu Bălan, prieten şi fost coleg de facultate cu Videanu, a fost demis marţi pentru "ineficienţă".

În urma lui rămân dosarele cu lucrările stradale angajate de municipalitate în ultimii doi ani. Curtea de conturi a scos la iveală la începutul anului că firme care au lucrat cu Administraţia Străzilor au pus borduri cumpărate de la firma familiei Videanu, Titan Mar. La o zi după demiterea lui Bălan, directorul Gheorghe Udrişte şi-a depus demisia la primarul general Sorin Oprescu, după ce a fost chemat la Comisia de Disciplină.

Bold, la Comisia de Disciplină

Udrişte a fost coordonatorul celor mai mari lucrări la infrastructura Capitalei. El a gestionat tot ce înseamnă construcţia pasajului Basarab, lucrare care s-a scumpit de la aproximativ 70 de milioane de euro, în 2004, la peste 200 de milioane de euro în 2007. Udrişte a fost şi cercetat penal prin 2004 după ce a fost acuzat de eliberarea abuzivă a unor licenţe de taxi.

Direcţia Transporturi a fost preluată de un alt coleg de facultate al lui Videanu, Daniel Patentaşu, fost director la Registrul Auto Român (RAR).Patentaşu şi-a înaintat ieri demisia din funcţia de director. Pe listă se află şi Adrian Bold, arhitectul-şef al Capitalei. El este chemat pentru săptămâna viitoare la Comisa de Disciplină, unde până acum nimeni dintre cei care au intrat nu au mai ieşit pe funcţii.

Tocătorul de documente lucrează din plin!

Femeile de serviciu din primărie care adună resturile de prin birouri au strâns mai mulţi saci cu gunoi cu hârtie tocată. "Ieri (miercuri - n.r) au fost saci cu hârtie tăiată. Sunt aduşi seara, dar dimineaţa îi iau gunoierii", a remarcat unul dintre oamenii de serviciu care se ocupă de tomberoanele din curtea primăriei.

4 directori

- din fosta echipă formată de PDL-istul Adriean Videanu la conducerea primăriei Capitalei au rămas fără funcţii

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite