Traficantul Victor Bout avea legături cu sirianul Omar Hayssam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficantul de arme Viktor Bout (stânga), arestat în Thailanda, avea legături şi cu sirianul Omar Hayssam (dreapta). Atunci când a fost audiat la CSM, în cazul fugii din ţară a lui Omar

Traficantul de arme Viktor Bout (stânga), arestat în Thailanda, avea legături şi cu sirianul Omar Hayssam (dreapta). Atunci când a fost audiat la CSM, în cazul fugii din ţară a lui Omar Haysam, procurorul Ciprian Nastasiu a solicitat ca audierea să se facă în şedinţă secretă, motivând că face cercetări şi despre implicarea sirianului în traficul de armament.

Potrivit Realitatea TV, informaţiile din acest dosar au fost furnizate de Mohamad Munaf care, aflat în custodie americană în Irak, ar fi declarat că Omar Hayssam este implicat în traficul de armament din Siria şi că este ofiţer acoperit al serviciilor secrete siriene.

Ulterior, Munaf şi-a retractat declaraţia. Din această anchetă s-a disjuns un alt dosar, care îl viza direct pe traficantul internaţional Viktor Bout. Rusul a fost arestat la sfârşitul săptămânii trecute în Thailanda, sub acuzaţia că ar fi încercat să vândă armament unei grupări paramilitare din Columbia. În această investigaţie, un rol important l-au avut şi poliţiştii români de frontieră, care au colaborat cu anchetatorii americani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite