Traficanţii de ţigări au început noul an în forţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vameşii din punctul vamal de la Sighetu Marmaţiei au, în continuare, bătăi de cap din cauza celor care fentează legea. Doar în 2009, au fost confiscate 20.000 de pachete de ţigări şi au fost reţinute şapte maşini, care au fost folosite la contrabandă.

Şapte maşini au fost reţinute la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei, de la începutul acestui an. Deşi a trecut doar o lună, patru autovehicule au fost confiscate şi trei au fost reţinute până la plata amenzilor.
Motivul pentru care maşinile au fost reţinute sau confiscate este traficul cu ţigări de contrabandă, o problemă veche pentru vameşii din Sighet. „De la începutul anului, s-au aplicat 40 de amenzi, în cuantum de 154.500 de lei şi au fost confiscate peste 204.480 de pachete de ţigări, ce erau ascunse în maşini, sau pe lângă corp”, a spus Lidia Mureşan, şeful Biroului Vamal Sighetu Marmaţiei.
Ea a adăugat că, potrivit legii, maşinile care au fost modificate pentru a ascunde marfă se confiscă. „Maşinile au modificări tot mai ingenioase, astfel am găsit la o Skoda Octavia aproape nouă un blocaj cu arc foarte ingenios făcut sub bancheta din spate. Am înţeles chiar că artizanii care se ocupă de astfel de modificări sunt plătiţi foarte bine”, a mai arătat Mureşan. Ea a spus, de asemenea, că foarte multe maşini din cele confiscate de-a lungul timpului au fost modificate la rezervoare, care au devenit lăcaşe speciale pentru ţigări. Totodată, s-a constatat că marfa de contrabandă e tot mai bine ascunsă.
„Trebuie să fim foarte atenţi la cele mai mici detalii, pentru că şi un şurub care nu stă strâns perfect poate fi un indiciu. Sunt maşini care trec de mai multe ori prin vamă şi nu găsim nimic, pentru că ţigările sunt foarte bine ascunse. Am avut maşini pe care le-am cercetat trei ore până când am descoperit unde erau ascunse ţigările”, mai spune şeful biroului. De la începutul anului, punctul vamal a fost tranzitat de 51.439 de persoane şi 6.454 de maşini.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite