Trafic de droguri, dirijat direct din puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interceptările SRI realizate la Penitenciarul Rahova au scos la iveală că mafia stupefiantelor poate acţiona şi de după gratii, obţinând profituri de milioane de euro. Turcul Turhan Ekrem, zis „Murat“ (46 de ani) - membru al mafiei kurde, a organizat, din Penitenciarul Rahova, una dintre cele mai mari reţele de trafic internaţional de droguri.

Ekrem este închis în puşcăriile din România din 2002, când a fost prins cu 13 kilograme de heroină care valorau pe piaţa neagră a drogurilor 500.000 de dolari. Marfa era în tranzit prin România şi avea ca destinaţie Olanda şi Germania. El a  fost condamnat, în 2002, la 17 ani de închisoare pentru trafic internaţional de droguri. Covorbirile telefonice înregistrate de SRI au scos la iveală că Ekrem şi-a continuat activitatea în spatele gratiilor.

El a ţinut legătura telefonic cu tovarăşii săi din  Istanbul, care prelucrau heroina din Kurdistan, a organizat o reţea de cărăuşi bulgari şi a recrutat dintre colegii de celulă locotenenţi de încredere. El ţinea legătura în principal cu traficantul internaţional de droguri Ali Asghar Marhamati Jughan. Ekrem are pe rolul instanţelor bucureştene alte două dosare de trafic internaţional de droguri, fiind condamnat la 15, repectiv 19 ani de închisoare, dar sentinţele nu sunt definitive.

Ali Asghar Marhamati Jughan şi Atanasova Ilieva Nadezhda



„Salut, unchiule, acesta e numărul meu nou. I-l dai şi prietenului. Sper că o să dai şi pachetul ăla mâine, ca să plece de acolo la Ankara (Bucureşti - n.r.). Dacă nu, situaţia e foarte rea. Dacă cele două accidente (flagrante - n.r.) se suprapun o să fie rău şi pentru unchiu' căci ar putea să-l aducă la el şi pe cel care a făcut primul accident, pentru a le compara. Tu încearcă să faci să ajungă mâine puloverele (heroina - n.r.)", suna unul dintre mesajele lui Ekrem. Turcul era supărat întrucât unul dintre cărăuşii lui fusese prins în flagrant de procurorii DIICOT când trecea graniţa cu un transport de heroină. Destinatarul sms-ului era unul dintre furnizorii de heroină din Istanbul, Eser Erdogan, zis „Esen".

Heroina, ascunsă în chiloţi

Ekrem prefera transpoturile de heroină în cantităţi mici pentru a nu atrage atenţia autorităţilor. Aşa a fost şi cazul cărăuşei bulgare Atanasova Ilieva Nadezhda care a introdus în România, de două ori, prin Vama Giurgiu, câte un kilogram de heroină. Drogurile erau băgate în chiloţi în momentul trecerii prin vamă. Preţul unui transport era de 500 de euro şi promisiunea altor 500 de euro când ajungea în Bucureşti. Prinsă în flagrant, Nadezhda a recunoscut infracţiunile şi a  fost condamnată, în România, la şapte ani de închsioare.

Racolat de după gratii

Principalul locotenent al lui Ekrem era Mustafa Akgul, coleg de penitenciar, care execută o pedeapsă de 15 ani pentru trafic de droguri. Akgul avea relaţii în lumea interlopă din Bucureşti şi a  recrutat dintre colegii de celulă alţi cărăuşi, cărora le-a promis câştiguri uriaşe cu minimum de efort. După eliberarea din penitenciar, unul dintre interlopi, Marius Stan, l-a vizitat la Penitenciarul Rahova pe Akgul şi au pus la punct detaliile unui transport de droguri. Două kilograme de heroină, ascunse într-o pilotă, urmau să fie aduse în România, într-un autocar de turişti. Cărăuşul lor, Constantin Negoiţă, a fost prins când să facă livrarea în Bucureşti. El a recunoscut că urma să primească 500 de euro pentru transport şi a  fost condamnat la şapte ani de închisoare.

Percheziţii

La ultimul control al Administraţiei Naţionale a Peninteciarelor (ANP) în 12 puşcării din România au fost descoperite la deţinuţi 261 de telefoane mobile, 108 cartele SIM, 265 de arme albe, dar şi 53 de comprimate şi 11 pacheţele al căror conţinut a fost prezumat ca substanţă stupefiantă, 50 de litri de alcool şi 104 încărcătoare de telefon mobil. Percheziţile s-au desfăşurat în penitenciarele Poarta Albă, Ploieşti, Vaslui, Galaţi, Aiud, Bucureşti - Jilava, Iaşi, Giurgiu, Slobozia, Bucureşti - Rahova, Baia Mare şi Mărgineni.

Ameninţări: „Nu ştii când îţi dispare unu' dintre copii!"

image

Constantin Negoiţă şi Marius Stan



Mustafa Akgul este ameninţat de soţia interlopului Marius Stan. Femeia bănuia că turcul l-ar fi turnat procurorilor pe soţul ei, care tocmai fusese arestat pentru trafic de droguri.

16 ianuarie 2009

Mustafa Akgul: Da! Ce faci?

Interlocutoare: Mustafa, dacă mă suni, de ce nu răspunzi? Da' chiar mai ai tupeu să mă suni după ce l-ai legat pe Marius. Nu te gândeşti că toată puşcăria aia, toată Rahova aia e verii mei, e neamu' meu acolo? Nu te gândeşti? N-ai văzut că deja a-nceput să te bată, să te nenorocească toţi, şi Erdo (n.r. Eser Erdogan)? Chiar nu ţi-e aşa un pic? Chiar ai tupeu de bulangiu să mă suni? După ce l-ai legat pe Marius, mă?

Mustafa Akgul:
Stai, sora mea, dacă eu...

Interlocutoare: Nu vorbi cu sora mea, c-am văzut declaraţia azi, bă, băga-mi-aş p...a în morţii tăi şi-n copiii tăi. C-am văzut declaraţia. Ai dat declaraţie. De aia ai luat telefonu' de la gabor şi l-ai legat.

Mustafa Akgul: Ascultă-mă pe mine!

Interlocutoare: L-ai nenorocit. Bă, nu te gândeşti că eşti nenorocit, că eşti mâncat?

Mustafa Akgul: Eu nu am nicio...

Interlocutoare: Auzi, stai să-ţi spun ceva. Tu pe mine nu mă cunoşti. Mustafa, m-asculţi?

Mustafa Akgul: Ascultă...

Interlocutoare: Tu pe mine nu mă cunoşti. Puterea care-o am aici în România, o am şi la tine acolo, la turci. Ţine cont ce spun. Gândeşte-te că ai familie, ai fraţi, ai copii. Gândeşte-te că nu ştii când îţi dispare unu' dintre copii! Frate-tău ăla de­-acolo. Gândeşte-te c-am pus chiar turci de-ai tăi pe el acolo, aşa. Ai grijă! Te-ai pus în cur cu dracu!

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite