Tradiţional şi inedit la Târgul de nunţi din Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plină criză, organizatorii de nunţi nu fac rabat la lux. Punctele forte ale târgului de nunţi sunt porumbeii, aranjamentele florale  din orhidee şi rochiile cu cristale Swarovski.

Astăzi s-a dat startul la „Nunta de la A la Z”, aflată deja la a treia ediţie în Baia Mare. 45 de firme din cinci judeţe s-au întrecut în a prezenta tot ce este mai nou pe piaţă.
De la nunta de vis nu lipsesc porumbei, aranjamente din flori exotice, fructe şi legume sculptate, rochii şi manichiură cu pietre Swarovski.
Peţurile diferă în funcţie de pretenţii. Rochia miresei costă între 500 şi 2.000 de lei, costumul mirelui între 300 şi 1.200 de lei. Pentru buchet, mirele poate să dea între 80 de lei pentru nouă trandafiri clasici şi 500 de lei pentru florile exotice. „Orhideele sunt noile vedete ale sezonului, deşi sunt ceva nou pe piaţa locală”, spune reprezentanta unei florării.

Sculptură în fructe şi legume

Ultimul trend în materie sunt sculpturile din fructe şi legume. „Lucrăm la ele cu câteva ore înainte de nuntă, pentru că nu rezistă mai mult timp”, spune Mariana Danci, angajata unui restaurant băimărean.
Fântânile de ciocolată luminate au atras toate privirile şi au stârnit pofta de dulce. Torturile, de asemenea, sunt una dintre atracţiile nunţii, iar preţurile lor încep de la 500 de lei şi pot ajunge până la 1.300 de lei. Verighetele se găsesc între 500 de lei şi 5.000 de lei, dacă acestea sunt din aur alb şi cu pietre preţioase. Şi cum de la o nuntă nu pot lipsi sonorizarea, filmările video şi pozele, expozanţii au venit cu oferte începând de la 2.100 şi până la 3.700 lei. Inedit în acest an sunt apartamentele şi casele pe care proprietarii firmelor de construcţii le oferă la preţuri foarte bune. „Nunta de la A la Z” îşi va închide porţile duminică, 8 februarie, la ora 19.00.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite