Tractorul, vândută cu 77 milioane euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma Flavus Investiţii a câştigat licitaţia pentru achiziţionarea uzinei braşovene Uzina Tractorul a fost achiziţionată, ieri, cu 77 milioane de euro de o firmă din Capitală

Firma Flavus Investiţii a câştigat licitaţia pentru achiziţionarea uzinei braşovene

Uzina Tractorul a fost achiziţionată, ieri, cu 77 milioane de euro de o firmă din Capitală înfiinţată în ianuarie 2007 şi al cărui acţionar majoritar este un off-shore din Cipru.

Firma Flavus Investiţii din Bucureşti a câştigat, ieri, licitaţia pentru platforma industrială Tractorul Braşov, organizată de lichidatorul Casa de Insolvenţă Transilvania. Preţul pentru care uzina braşoveană a fost achiziţionată s-a ridicat la nivelul de 77 milioane de euro, preţul neincluzând TVA. Potrivit reprezentantului lichidatorului, Andrei Cioancă, deşi acelaşi preţ a mai fost oferit de un consorţiu de firme din cadrul Iulius Group, firma bucureşteană a fost desemnată câştigătoare pentru că a fost prima care s-a înscris la licitaţie. Practic, Flavus Investiţii SRL a cumpărat modulul destinat fabricaţiei de tractoare, evaluat la 43 milioane de euro, modulul de piese turnate şi forjate, evaluat la 14 milioane de euro şi alte active independente în valoare totală de 20 milioane de euro. Potrivit lui Cioancă Andrei, din garanţia de 3,87 milioane de euro depusă de câştigătorul licitaţiei, lichidatorul va achita integral salariile restante în valoare de 16 milioane de lei, datoriile faţă de bugete, dar şi creditele către bănci neachitate. Potrivit liderului sindical al uzinei braşovene, Gheorghe Aposu, noul proprietar va fi obligat să păstreze obiectul de activitate încă 10 ani, pentru reînceperea producţiei Flavus Investiţii urmând să angajeze exclusiv din salariaţii disponibilizaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite