Tractorul Braşov va fi vândută pe bucăţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lichidatorul uzinei braşovene aşteaptă unda verde de la AVAS privind strategia de valorificare a activelor Investitorii interesaţi de preluarea activelor Tractorul Braşov pot depune

Lichidatorul uzinei braşovene aşteaptă unda verde de la AVAS privind strategia de valorificare a activelor

Investitorii interesaţi de preluarea activelor Tractorul Braşov pot depune scrisori de intenţie până la sfârşitul acestei luni, la sediul Casa de Insolvenţă Transilvania, lichidatorului uzinei. Printre numele sonore care şi-a anunţat deja intenţia de a achiziţiona active ale fostei uzine braşovene se numără indienii de la Mahindra&Mahindra, Gigi Becali, fraţii Păunescu, dar şi omul de afaceri sibian Ilie Carabulea.

Anunţul de licitaţie va fi publicat până la sfârşitul lunii mai. Principalele active ce vor fi scoase la vânzare sunt fabrica de tractoare, sectoarele calde, din care fac parte turnătoria de fontă, turnătoria de neferoase şi forja.

Potrivit reprezentanţilor Casei de Insolvenţă Transilvania, publicarea anunţului de licitaţie depinde în primul rând de aprobarea strategiei de valorificare a activelor de către Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

"În această săptămână vom trimite către AVAS strategia de valorificare a activelor. În cazul în care va fi aprobată de Autoritate, până la sfârşitul lunii mai am putea publica anunţul, urmând ca licitaţia să fie organizată la jumătatea lunii iunie", a menţionat pentru Mediafax, Andrei Cionca, asociat coordonator în cadrul Casei de Insolvenţă Transilvania.

Muncitorii vor primi salariile restante până în septembrie

Societatea de lichidare a anunţat recent că va finaliza până la 15 august procesul de valorificare a fluxului viabil al firmei din Braşov, iar angajaţii vor primi integral salariile restante până cel târziu pe 13 septembrie, anul curent. Potrivit lui Cionca, procedura de lichidare voluntară va avea mai multe etape, pentru început inventarierea şi evaluarea patrimoniului fiind pasul cel mai important.

De asemenea, societatea clujeană va avea de stabilit lista de creditori şi vânzarea activelor, proceduri care vor fi urmate de recuperarea creanţelor şi plăţile către creditori.

La începutul lunii mai, AVAS a decis că firma cu cel mai mare punctaj pentru atribuirea contractului de lichidare a Tractorul este Casa de Insolvenţă Transilvania. Instituţia a primit, în luna aprilie, opt oferte din partea Casei de Insolvenţă Transilvania SPRL Cluj-Napoca, Siomax Târgu Jiu, Muşat&Asociaţii - Casa de Insolvenţă Bucureşti, Consultor Active Bucureşti, Maestro Constanţa, Casa de Insolvenţă Moldova Iaşi, BNP Consult Craiova şi RVA Insolvency Specialists Bucureşti. Criteriile de desemnare a câştigătorului au vizat un comision cât mai redus şi o perioadă cât mai scurtă pentru valorificarea activelor uzinei braşovene.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite