Tovarăşul lui Guşă, prietenul lui Smirnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serghei Baburin este aliatul Partidului Comunist rus, dar şi al ultranaţionalistului Jirinovski

"Transnistria a devenit o realitate geopolitică, iar cei care încearcă să nu observe acest lucru îşi fac iluzii", mai spunea Baburin într-un interviu acordat agenţiei de presă transnistrene Olvia-press.

Adeptul Uniunii Iugoslavia-Rusia-Belarus
Serghei Baburin este cunoscut în Rusia ca un personaj apropiat structurilor fostei Uniuni Sovietice, el militând, de fapt, pentru refacerea URSS. Fost membru al partidului Rodina, Baburin a militat întotdeauna pentru protejarea intereselor sovietice şi este unul dintre cei mai înverşunaţi adversari ai NATO. De altfel, Baburin a fost liderul grupului anti-NATO din Duma de Stat de la Moscova. Printre propunerile lui Baburin una dintre cele mai importante este "chestiunea cooperării cu ţările musulmane, cunoscute pentru sentimentele lor antioccidentale". Vicepreşedintele Dumei de Stat a Rusiei, Serghei Baburin, este şi susţinătorul unei Uniuni formate din Iugoslavia-Rusia-Belarus. De asemenea, el a mai cerut judecarea lui Javier Solana, pe când acesta era secretarul general al NATO, pentru "crime împotriva umanităţii". Baburin a făcut această cerere la ideea şefului diplomaţiei cubaneze, Felipe Perez Roque.

Decorat împreună cu Jirinovski de către Putin
Preşedintele Vladimir Putin i-a decorat acum câţiva ani pe vicepreşedinţii Dumei de Stat: liderul LDPR, Vladimir Jirinovski, şi liderul "Narodnaya Volea", Serghei Baburin, cu cele mai înalte distincţii de stat: "Pentru Merite faţă de Patrie", respectiv "Ordinul Prieteniei". La acea vreme, comentatorii politici de la Moscova spuneau că ar fi vorba de nişte semnale cât se poate de elocvente despre faptul că cei doi ar fi, de fapt, nişte persoane apropiate liderului de la Kremlin.

Drumurile lui Guşă duc des la Moscova
Cozmin Guşă este unul dintre tinerii politicieni cu o ascesiune fulminantă. De asemenea, unul dintre cei care au deschis uşi importante la Moscova, unde merge frecvent. Dar şi un apropiat al fostului şef al Securităţii, Iulian Vlad, dar şi al fostului şef al SRI, Virgil Măgureanu. A condus trustul de presă al lui Dan Voiculescu, a fost numit secretar general al PSD de către Adrian Năstase, iar mai apoi a condus campania electorală a lui Traian Băsescu. PIN, partidul pe care îl conduce, este creditat cu circa două procente, însă Guşă este un personaj foarte mediatizat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite