Torţionarul Stănică, eliberat din "motive medicale" de fostul său subaltern, judecătorul securist Marin Cârcel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul Gh. Ursu scoate la iveală lucruri incredibile. Torţionarul Tudor Stănică a fost eliberat "medical" de un fost coleg de anchetă de la Rahova tocmai în acest caz în urmă cu 20 de ani. Este

Cazul Gh. Ursu scoate la iveală lucruri incredibile. Torţionarul Tudor Stănică a fost eliberat "medical" de un fost coleg de anchetă de la Rahova tocmai în acest caz în urmă cu 20 de ani.
Este vorba despre judecătorul de la Curtea de Apel Marin Cârcel. Acesta a fost recent deconspirat de CSM ca securist. De fapt, Cârcel a lucrat ca "ofiţer acoperit" în anchetele penale de la Rahova.

Protejat de structurile fostei Securităţi
Eliberarea lui Tudor Stănică în cazul Gheorghe Ursu de mai bine de un an, aparent pe motiv de boală, este suspectă din mai multe motive. Acest lucru l-a precizat pentru Adevărul Andrei Ursu, fiul fostului disident Gheorghe Ursu, ucis în arestul de la Rahova în 17 noiembrie 1985. Ursu jr spune că există "antecedente de servilitate" ale unora dintre medicii de la IML faţă de fostul torţionar, fost vicepreşedinte la falimentatele Credit Bank şi Banca Populară Română.
Stănică a fost eliberat datorită a doi judecători. Pe lângă Elisabeta Pucheanu, care a fost recent pensionată, celălalt judecător care i-a facilitat suspecta eliberare temporară nu este altul decât Marin Cârcel, fost procuror, securist şi torţionar chiar sub direcţia lui Tudor Stănică, la Direcţia Cercetări Penale a miliţiei ceauşiste. "Faptele lui apar chiar în dosarul tatălui meu". "Stănică a avut şi are în continuare nevoie de oameni în IML, de data aceasta pentru a încerca să dovedească că e bolnav şi, mai mult, că boala nu poate fi tratată la spitalele penitenciarelor Jilava sau Rahova în pofida investiţiilor masive făcute recent", mai spune Ursu. Ca şef al Direcţiei Cercetări Penale a miliţiei, Stănică era persoana de încredere desemnată să facă treaba murdară a Securităţii atunci când se decidea deturnarea unui caz politic către unul de drept comun. "Securitatea l-a susţinut şi-l susţine încă", este concluzia lui Ursu.


Miliţianul, încă şase luni în libertate
Tudor Stănică rămâne liber pentru încă şase luni, Curtea de Apel admiţând ieri prelungirea perioadei de întrerupere a pedepsei, pe motive medicale, pentru încă şase luni. Hotărârea magistraţilor în acest dosar a fost luată pe baza concluziilor celei de-a cincea expertize medico-legale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite