Torţionarii disidentului Vasile Paraschiv, reclamaţi la Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activişti de pardid, angajaţi ai fostei Securităţi şi medici psihiatri - în total 67 de persoane - vor fi reclamaţi astăzi la Parchetul General de către reprezentanţii Institutului de

Activişti de pardid, angajaţi ai fostei Securităţi şi medici psihiatri - în total 67 de persoane - vor fi reclamaţi astăzi la Parchetul General de către reprezentanţii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.

ICCR susţine că deţine probe conform cărora cei reclamaţi l-ar fi cercetat abuziv pe Vasile Paraschiv, unul dintre cei mai înverşunaţi luptători împotriva regimului comunist. Acesta ar fi fost torturat timp de peste 25 de ani din motive politice.

De altfel, Vasile Paraschiv cere Tribunalului Bucureşti să oblige statul român să-i plătească daune morale de 30 milioane de euro pentru teroarea la care a fost supus de Securitate. "Între anii 1968-1989 am fost torturat, am fost internat abuziv de patru ori în spitalele de psihiatrie pentru motive politice, am fost răpit de trei ori, am fost expulzat din România tot din motive politice", arată Vasile Paraschiv în cererea de chemare în judecată.

Necazurile sale cu Securitatea au început după ce a demisionat din PCR, în noiembrie 1968, după episodul "Primăverii de la Praga", când a luat public atitudine faţă de nedreptăţile sociale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite