Torino: un mort şi opt răniţi într-un incendiu la o oţelărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma incendiu izbucnit azi-noapte în Oţelăria Thyssenkrupp din Torino au rezultat un mort şi opt răniţi, relatează "Il Messaggero". Pompierii s-au luptat trei ore cu flăcările

În urma incendiu izbucnit azi-noapte în Oţelăria Thyssenkrupp din Torino au rezultat un mort şi opt răniţi, relatează "Il Messaggero".

Pompierii s-au luptat trei ore cu flăcările care au izbucnit în secţia de tratamente termice a oţelăriei. Aici materialele erau tratate cu ulei încălzit la temperaturi foarte mari.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului, dar cel mai probabil acesta a izbucnit din cauza uleiului încins.

Când a izbucnit incendiul muncitorii au incercat să-l stingă cu extinctoarele şi cu o pompă de apă. În urma reacţiei cu hidrogenul lichid şi cu uleiul fierbinte, apa a provocat o flacără care a ajuns până la muncitori. Când au sosit pompierii, secţia era complet distrusă.

Majoritatea lucrătorilor răniţi au arsuri pe 90% din suprafaţa corpului. Muncitorul decedat se numea Antonio Schiavone, avea 36 de ani, şi era obişnuit cu tura de noapte.

"Am vazut infernul", îşi aminteşte Giovanni Pignalosa, unul din muncitorii intoxicaţi cu fum în incendiu. "Antonio era înconjurat de flăcări şi striga: Dar mi-era imposibil să mă apropii."

După spusele primarului, mai mulţi muncitori implicaţi în incident erau la muncă de mai bine de 12 ore. Oţelăria a fost închisă până la finalizarea anchetei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite