"Torchwood" continuă aventurile "Doctorului Who"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Enigmaticul căpitan Jack Harkness, cunoscut telespectatorilor TVR 2 din serialul "Doctor Who", continuă aventurile şi lupta pentru salvarea omenirii în "Torchwood", un nou serial SF.

Enigmaticul căpitan Jack Harkness, cunoscut telespectatorilor TVR 2 din serialul "Doctor Who", continuă aventurile şi lupta pentru salvarea omenirii în "Torchwood", un nou serial SF.

După ce se desparte de Doctor Who, Jack Harkness (interpretat de John Barrowman), devine acum liderul unei mici echipe de investigatori ai Institutului Torchwood, cu sediul la Cardiff. Noua sa misiune presupune folosirea tehnologiei extraterestre pentru a rezolva cazurile complicate de crimă din prezent.

Producătorii nu au ales întâmplător titlul "Torchwood" pentru noua producţie, acesta fiind anagrama titlului "Doctor Who". Membrii echipei nu dau socoteală nici poliţiei, nici guvernului, nici măcar unei organizaţii puternice ca ONU.

Toţi membrii echipei sunt tineri, sub 35 de ani. Acest criteriu de selecţie este motivat de faptul că au de-a face cu probleme tehnologice şi ştiinţifice noi, necunoscute generaţiilor trecute, spun unii. Sau celor care intră în această lume primejdioasă le este sortit să moară tineri, spun alţii.

Din păcate sau din fericire, căpitanul Jack Harkness este cel mai indicat să conducă asemenea misiuni riscante, pentru că, spre deosebire de ceilalţi oameni, el este nemuritor!

Din sediul lor subpământean, situat într-o falie temporală, echipa porneşte de fiecare dată în misiune pentru salvarea omenirii de lovirea iminentă cu un imens meteorit, de ameninţarea unei civilizaţii extraterestre mult mai avansate tehnologic, de răspândirea unui virus mortal, sau de efectele unui secret cutremurător aflat dintr-un raport neobişnuit de autopsie. Din distribuţie fac parte: John Barrowman, Eve Myles, Burn Gorman.

Aventura şi suspansul sunt demne de Dosarele X

Creatorii acestui serial sunt scriitorii Toby Whithouse ("Doctor Who", "Hotel Babylon"), Russell T. Davies ("Doctor Who", "Queer As Folk") şi PJ Hammond ("Sapphire & Steel", "Crimele din Midsommer"). De remarcat că atât "Doctor Who", cât şi "Hotel Babylon" au fost difuzate în acest an la TVR 2. Serialul a fost premiat cu trofeele: TVQuick şi TVChoice pe 2007 şi trofeul BAFTA 2007 pentru cea mai bună actriţă: Eve Myles.

"Torchwood" a fost nominalizat la Premiile Hugo 2008 la categoria: Best Dramatic Presentation; şase nominalizări la SyFyPortal Genre Awards 2008 şi trei nominalizări la National Televison Awards 2008. Serialul va fi difuzat începând de miercuri, 17 septembrie, la TVR 2, ora 20.30.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite