VIDEO Topul săptămânal al viralelor: Cea mai proastă scenă a morţii, un documentar ştiinţific şi, desigur, "Gangnam Style"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Psy şi preşedintele Google, Eric Schmidt, dansând "Gangnam style"
Psy şi preşedintele Google, Eric Schmidt, dansând "Gangnam style"

Printre viralele care au făcut furori pe youtube săptămâna aceasta se numără clipul unei tinere care s-a prezentat la selecţia pentru The X Factor USA 2012, un documentar ştiinţific şi piesa lu Psy, "Gangnam Style".

Topul se schimbă continuu, aşa încât este posibil ca atunci când citiţi dumneavoastră această ştire, să fie altul.

Locul 1 a fost ocupat de videoclipul cu Lexa Berman, o dansatoare de 22 de ani, care aparticipat la selecţia pentru The X Factor USA 2012. Un singur clip a ajuns deja la aproape 10 milioane de vizualizări.

Vezi aici

Pe locul 2 se află, în mod surprinzător, un documentar.

Este un documentar despre "ursul de apă" sau tardigrade, singura creatură de pe Pământ care ar putea supravieţui în spaţiul cosmic, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Şi acest video se apropie de 10 milioane de vizualizări.

Pe locul trei se află  "That XX" a lui G-Dragon, un cântăreţ  sud-coreean de 24 de ani foarte apreciat de tinerii din ţara sa, şi pentru care 10 milioane de vizualizări pe un videoclip nu reprezintă deloc un record personal.

Cea mai proastă scenă a morţii, dintr-un film turcesc din 1973, probabil o comedie, a distrat milioane de persoane şi a provocat comentarii la fel de amuzante ca şi scena.

Pe locul 5 se situează ultima găselniţă a celor de la Bad Lip Reading (BLR), care au parodiat 3 minute de dialog din serialul "Twilight".

Dialogul inventat de cei de la BLR între personajele Edward şi Bella se potriveşte perfect cu mişcarea buzelor actorilor din film.

De la începutul lunii septembrie, când a fost scos, videoclipul a făcut furori pe youtube, ca mai toate celelalte scoase de BLR.

Acesta este cel mai vizualizat dintre videoclipurile cu parodia care există acum pe youtube.

Fenomenul global "Gangnam style"

Locul 6 îi revine lui Psy, sud-coreeanul care a dat lovitura cu piesa "Gangnam Style", piesă ce a spart topurile de la apariţia sa şi care a avut succes nu doar în cluburile din Asia, dar şi în Europa sau SUA.

Psy (prescurtarea de la psycho) este cel mai controversat star din k-pop: primul său album a fost interzis la vânzare persoanelor sub 19 ani, apoi a fost prins cu marijuana şi a fost acuzat c-a încercat să scape de armata obligatorie (doi ani durează), motiv pentru care a mai fost înregimentat o dată.

cu toate acestea, Psy a supravieţuit public, lucru greu de neimaginat în super pudica societate sud-coreeană.

Iată că, la 34 de ani (când în Coreea de Sud e greu să mai ai statut de vedetă), a dat lovitura în toată lumea, declanşând un adevărat fenomen.

Din 15 iulie şi până acum câteva zile, videoclipurile cu "Gangnam style" au ajuns la peste 300 de milioane de vizualizări şi, foarte probabil, piesa se va situa şi în primele poziţii ale topului pe întregul an 2012.

Piesa parodiază stilul de viaţă din cel mai bogat cartier al Seulului, Gangnam, unde luxul etalat de locuitorii de acolo este cu mult peste ceea ce se putea vedea în cartierul bucureştean Dorobanţi, cunoscut la un moment dat drept zona preferată a celor cu fiţe.

Despre fenomenul global "Gangnam style" s-a vorbit în publicaţii serioase, precum Bloomerg sau Wall Street Journal, el a fost disecat şi analizat la universităţi occidentale de renume, iar piesa a cunoscut deja o mulţime de variante locale pe aproape toate continentele.

Cartierul care face obiectul ironiilor lu Psy a devenit unul dintre locurile unde piesa face senzaţie.

Succesul neaşteptat pe care piesa l-a înregistrat în străinătate l-au propulsat pe Psy în mainstream, în pofida mesajului anticapitalist şi anticonsumist.

La începutul acestei luni, Psy a semnat un contract cu Samsung, pentru care a şi realizat deja o reclamă la ultimul tip de frigider.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite