Topul celor mai fiabile autoturisme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoturismele Toyota se regăsesc printre maşinile cu rata cea mai mică de defecţiuni
Autoturismele Toyota se regăsesc printre maşinile cu rata cea mai mică de defecţiuni

Mărcile japoneze domină topul întocmit de organizaţia germană TÜV (Agenţia de inspecţie tehnică din Germania), în timp ce mărcile franceze se bat pentru ultimele locuri.

Clasamentul a fost întocmit pe baza datelor oferite de 7.253.709 inspecţii tehnice generale din Germania, făcute din vara lui 2010 până în vara acestui an. Cei de la TÜV au ţinut cont doar de defectele care au dus la neacordarea vizei pentru inspecţia tehnică.

Toyota, în top

Autoturismele Toyota se regăsesc printre maşinile cu rata cea mai mică de defecţiuni, atât în topul maşinilor cu vechime de 2-3 ani, cât şi în toate celelate calsamente întocmite până la vechimea de 10-11 ani. Honda şi Mazda au şi ele o prezenţă constantă în Top10. Toyota Prius, care se află pe primul loc la categoria 2-3 ani vechime şi pe locul doi la categoria 4-5 ani, este singurul autoturism hibrid din fruntea clasamentului.

CITEŞTE ŞI

A învăţat de pe canalul TV Discovery să transforme automobile obişnuite în bolizi pentru cursele de viteză

La polul opus se află autoturismele franceze Renault, Peugeot şi Citroën ale căror modele se regăsesc pe ultimele locuri la toate categoriile de vârstă. Mitul maşinilor germane pare să fi apus, întrucât acestea se regăsesc pe la jumătatea clasamentului, cu reprezentanţi atât pe primele, cât şi pe ultimele locuri. O maşină remarcabilă este însă Porsche 911 care s-a clasat pe primul loc la categoriile 6-7 ani vechime, 8-9 ani vechime şi 10-11 ani vechime.

Dacia Logan, criticată de nemţi

Dacia Logan este maşina cu cea mai mare rată de defecţiuni la categoria 2-3 ani vechime, conform datelor TÜV. În comparaţie cu Toyota Prius la care doar două maşini din o sută pot avea defecţiuni majore după 2-3 ani, la Logan procentul este de şase ori mai mare. Asta înseamnă că din o sută de Dacii, cu un rulaj mediu de 52.000 de km, 12 nu au reuşit să treacă de TÜV din cauza defecţiunilor. Aceaşi proporţie a fost înregistrată şi în cazul modelului Renault Espace la categoria 2-3 ani vechime.

Situaţia se înrăutăţeşte la clasa de vârstă 4-5 ani. Aici procentul de autoturisme Logan cu defecţiuni majore creşte la 21, 1%. Singura consolare este că Renault Espace are o rată de 22,9 % , fiind mai slab decât Dacia la această categorie. Acest studiu a fost realizat în Germania, acolo unde drumurile şi condiţiile de trafic sunt mult mai bune decât în România, fapt care are o mare influenţă asupra ratei de apariţie a defecţiunilor la autoturisme.

Şoferii români, mulţumiţi

Cu toate criticile aduse de germani, românii spun că Loganul e o maşină bună şi uşor de întreţinut. Bucureşteanul Romeo Melinte are o Dacia Logan din 2004 şi este foarte mulţumit de ea. „E o maşină foarte bună pentru cât costă. De când am luat-o nu am avut nicio problemă, am fost la service doar pentru revizii", ne-a spus Romeo Melinte.

Şi taximetriştii sunt mulţumiţi de Logan. „Am colegi care au trecut de 200.000 de kilometri şi n-au avut probleme majore. E o maşina care ţine cu casa, cum se spune", ne-a declarat Marian Ionescu, taximetrist.

Click pentru a mări

info
info
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite