Topul primelor pentru funcţionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Mai mulţi primari din ţară s-au transformat în Moş Crăciun cu sacul plin cu daruri din bani publici. De departe, oltenii sunt cei mai fericiţi salariaţi ai statului, de sărbători.

>> Mai mulţi primari din ţară s-au transformat în Moş Crăciun cu sacul plin cu daruri din bani publici.

De departe, oltenii sunt cei mai fericiţi salariaţi ai statului, de sărbători. Prime în valoare de 1.000 şi chiar 2.000 de lei vor intra în buzunarele funcţionarilor din primăriile Craiova şi, respectiv, Orşova. Tot 1.000 de lei vor primi şi angajaţii primăriei din comuna mehedinţeană Voloiac.

Cei mai norocoşi salariaţi ai primăriilor din Mehedinţi sunt cei de la Orşova, care vor primi de Crăciun prime cuprinse între 500 şi 2.000 de lei. "Am la dispoziţie 50.000 de lei pentru a da prime onorabile de Crăciun", a spus primarul Orşovei, Constantin Negulescu.


La Primăria Severin, toţi cei 503 salariaţi din subordinea consiliului local au primit, de Crăciun, câte 300 de lei. Tot atâţia bani au primit şi cei opt salariaţi ai Primăriei Isverna.


Un primar darnic pare a fi cel din comuna Voloiac, Constantin Drăghici, care ne-a spus că are de gând să dea tuturor salariaţilor, fără discriminare, o primă de 1.000 de lei. "Vrem să stimulăm salariaţii primăriei şi să le dăm şi lor câte o primă de zece milioane de lei vechi la fiecare", a declarat primarul din comuna Voloiac, Constantin Drăghici.


Primăriile sărace se întrec în "recompense"


La Craiova, primele pentru angajaţii primăriei vor fi de minimum 500 de lei, impozabili. Şefii vor încasa însă cel puţin 1.000 de lei. Pe de altă parte, cei 350 de funcţionari buzoieni, de la primărie, se vor bucura anul acesta de prime în valoare de aproximativ 800 de lei.


Cei 700 de angajaţi ai Primăriei Iaşi primesc o primă aproape egală cu un salariu. Conducerea municipalităţii a stabilit că valoarea medie a unei prime va fi de 1.000 de lei, bani care vor fi luaţi din bugetul local. În plus, în luna ianuarie, angajaţii vor primi şi cel de-al 13-lea salariu.


La Piteşti, în funcţie de salariul brut, se acordă prime din banii publici de maximum 700 de lei. Câte 600 de lei se dă la primăriile municipiilor Câmpulung şi Curtea de Argeş. Până şi primăriile cele mai sărace, precum cele din Slobozia şi Costeşti, îşi "onorează" angajaţii cu câte 440 de lei în plus, de Crăciun. Nici angajaţii Primăriei Petroşani nu vor fi mai prejos şi vor primi o "recompensă" de 500 de lei.


Poteraş are cu ce se lăuda: cele mai mari prime

Primarii din Capitală au dovedit şi ei că nu sunt şefi răi şi au dat prime de la 150 de lei până la 1.700 de lei.
În sectorul 1, primarul Chiliman a decis ca prima să aibă valoarea ultimului salariu, cel din noiembrie. Aşa că angajaţii au primit între 500 de lei şi 1.700 de lei, iar cei care au copii au mai beneficiat de câte 100 de lei pentru fiecare prichindel.


În sectorul 2, media primei este de 600 de lei pentru fiecare angajat. Sectorul 3 are cea mai mică primă din Capitală, 150 de lei sub formă de tichete cadou. Primarul Adrian Inimăroiu a fost mai darnic. Media primei este de 1.000 de lei de persoană la care se adaugă şi tichete cadou în valoare de 350 de lei pentru fiecare om.


În sectorul 5, Daniel Marian Vanghelie acordă tichete cadou de 1.050 de lei pentru fiecare angajat "care este". În sectorul 6 primele sunt generoase. De la 400 la 1.500 de lei, în funcţie de activitatea depusă de fiecare om în parte. În plus s-au mai dat şi tichete cadou de câte 600 de lei.


Angajaţii primăriilor vor mai beneficia de venituri suplimentare în prima lună a anului viitor, când se va da al 13-lea salariu. (Iulian Gogonea, Florel Manu, Irina Bolboacă, Secţia Corespondenţi)

Companiile private oferă petreceri şi cadouri consistente

Distracţia gratuită oferită de către companii angajaţilor este dublată în cele mai multe cazuri şi de prime sau cadouri pentru copii. Astfel, fiecare angajat al grupului RTC a beneficiat de o "atenţie" în valoare de aproximativ 210 lei.

Cei de la Generali Asigurări vor primi înainte de Crăciun aşa-numitul al 13-lea salariu, iar copiii angajaţilor vor avea cadouri în valoare de 150 de lei fiecare. Moş Crăciun a ajuns şi la angajaţii lanţului de farmacii Help Net, care vor primi o primă şi un cadou special, constând în produse cosmetice şi de îngrijire.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite