Topul celor mai folosite cuvinte în 2010: vuvuzela se află pe locul al doilea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„The Global Language Monitor“ a întocmit topul celor mai folosite cuvinte din lume în anul 2010, iar faimoasa „vuvuzela“ se află pe al doilea loc.

Aşa cum era de aşteptat, unul dintre cele mai folosite cuvinte în anul 2010 a fost „vuvuzela“, un fel de trompetă, folosită mai ales la Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud. „Vuvuzela“ s-a clasat pe locul al doilea, cuvântul fiind depăşit doar de „spillcam“, camerele subacvatice folosite la filmarea dezastrului petrolier din Golful Mexicului. Din topul întocmit de faimoasa companie care monitorizează convorbirile publice în limba engleză nu lipsesc cuvinte precum „deficit“ sau „tridimensional“.

În plus, „The Global Language Monitor“ a întocmit şi topul celor mai folosite expresii şi nume, din care nu puteau lipsi „Lady Gaga“, „Barack Obama“, „obamamania“ sau „încălzirea globală“. „Barack Obama“ s-a situat pe poziţia a treia în topul numelor, fiind depăşit de „Hu Jintao“, conducătorul suprem al Chinei şi „IPad“. Expresia „Marea recesiune“ a fost destul de folosită de vorbitorii de limbă engleză din întreaga lume, dar a ocupat doar ultima treaptă a podiumului, pe primul loc situându-se „furie şi mânie“, iar locul al doilea a revenit „încălzirii globale“.

„Topul din acest an a fost întocmit după ce au avut loc Cupa Mondială, un dezastru ecologic, criza economică mondială şi multe alte evenimente majore. Topul a fost întocmit pe cuvinte folosite în limba engleză, care este vorbită din ce în ce mai mult“, a spus Paul JJ Payack, preşedinte al „Global Language Monitor“.

Cele mai folosite cuvinte din ultimul deceniu au fost „încălzire globală“, „9 noiembrie“ şi „Obama“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite