Tony Blair, interogat într-o anchetă penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarul din Downing Street 10 a fost acuzat de presă că a încercat să păstreze secretă întâlnirea cu poliţiştii în ancheta "Funcţii contra bani"

este centrată pe administratorul de fonduri de campanie al laburiştilor, lordul Levy, care a fost interogat marţi, timp de zece ore, în arest, şi i s-au luat amprente digitale şi probe de salivă pentru testarea ADN-ului. Surse din anturajul premierului, citate de "Daily Mail", sunt de părere că implicarea în anchetă este "de rău augur" pentru viitorul politic al lui Blair, dar şi mai rău e că Levy "ar fi în stare să-i răstoarne pe alţii, decât să fie el învinuit". Levy a fost eliberat pe cauţiune, fără a fi încă pus sub acuzare.
Atenţia mass-mediei, abătută de la anchetă
Presa britanică l-a acuzat pe premier de faptul că a ţinut ascunsă întâlnirea cu poliţia şi că a încercat să aplaneze impactul exploziv al acesteia, sincronizând momentul cu alte evenimente majore, între care mult-aşteptata publicare a raportului privind decesul prinţesei Diana. "Blair nu a mărturisit acest lucru nici măcar miniştrilor din cabinetul său. În plus, guvernul a ales ziua de joi pentru a închide 2.500 de oficii poştale, pentru a renunţa la o anchetă privind acuzaţiile de mită plătită de BAE Systems unor persoane din Casa Regală a Arabiei Saudite şi pentru a publica o carte albă privind viitorul aeroporturilor britanice", scrie "The Guardian". Downing Street a negat acuzaţiile că ar fi încercat să aplaneze impactul ştirii.

Sefi de guverne implicaţi în cazuri penale
Silvio Berlusconi. Pe 7 iulie 2006, fostul premier italian a fost acuzat oficial de nereguli financiare şi de corupţie legate de compania Mediaset, care ar fi avut loc între 1994 şi 1999.
Ehud Olmert. În februarie 2006, când era premier interimar al Israelului, presa de la Tel Aviv a vehiculat informaţii potrivit cărora ar fi comis ilegalităţi într-o tranzacţie imobiliară care făcea obiectul unei investigaţii oficiale. În 2004, Olmert şi-a vândut vila din Ierusalim unui om de afaceri american, cu 2,7 milioane de dolari, însă continua să locuiască în ea, plătind o chirie lunară foarte mică faţă de preţurile practicate în zonă. Cumpărătorul vilei se numără printre finanţatorii campaniei electorale a lui Olmert.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite