Tokes explică la UE "situaţia" din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

europeni, cu privire la situaţia din România. Delegaţia maghiară va avea astăzi o întâlnire cu cei 13 membri ai FIDESZ din cadrul Grupului Popular. Secretarul de stat Szilagy Zsolt va adresa

europeni, cu privire la situaţia din România. Delegaţia maghiară va avea astăzi o întâlnire cu cei 13 membri ai FIDESZ din cadrul Grupului Popular.
Secretarul de stat Szilagy Zsolt va adresa parlamentarilor europeni o scrisoare în care se arată că scopul vizitei este să informeze oficialii UE despre situaţia actuală din România privind "drepturile omului, restituirea proprietăţilor confiscate, cererile minorităţii maghiare, corupţie şi regionalizare." În document se mai arată că scopul vizitei este acela "de a informa cât mai bine autorităţile europene în vederea elaborării noului raport de ţară". Reprezentanţii maghiarilor îşi exprimă convingerea că informaţiile pe care le pot oferi facilitează "o înţelegere mai profundă a României şi ar putea conduce la o mai bună pregătire pentru aderare".
Comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, urmează să susţină, la începutul lunii aprilie, în cadrul Comisiei de politică externă a PE, un preraport privitor la gradul de pregătire a României în vederea integrării. Comisarul Rehn va trebui să răspundă, în principal, întrebărilor parlamentarilor europeni pe tema progreselor din justiţie şi lupta împotriva corupţiei. La Bruxelles are loc, în aceste zile, Consiliul de Asociere România-UE. Delegaţia română este condusă de ministrul de externe, Mihai Răzvan Ungureanu, din aceasta făcând parte Monica Macovei, ministrul justiţiei, şi Anca Boagiu, ministrul integrării europene.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite