Tofan: "Omul preşedintelui, ţap ispăşitor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gelu Tofan consideră dosarul în care a fost pus sub urmărire penală generalul Eugen Bădălan un rezultat al disputei dintre acesta şi ministrul apărării, Teodor Atanasiu. Omul de afaceri a

Gelu Tofan consideră dosarul în care a fost pus sub urmărire penală generalul Eugen Bădălan un rezultat al disputei dintre acesta şi ministrul apărării, Teodor Atanasiu.
Omul de afaceri a privit cu suspiciune faptul că, imediat după declaraţiile lui Atanasiu privind retragerea trupelor din Irak, au apărut şi informaţii legate de contractul MApN cu Tofan în 2000. Tofan crede că învinuirea lui Bădălan, la o zi după "verdele" dat pentru cercetarea ministrului apărării, nu este tocmai o întâmplare. Gelu Tofan consideră că ar fi vorba de două grupuri de interese. "Se spune că Bădălan e omul preşedintelui, Theodor Stolojan este consilierul preşedintelui, iată că se pune de-o grupare", a explicat Tofan. Cealaltă "grupare" ar fi formată din Atanasiu şi cei de la Palatul Victoria. Întrebat ce rol a jucat Stolojan la semnarea contractului, omul de afaceri a precizat că acesta n-a fost implicat, fiind vorba despre un contract mic, în valoare de aproximativ 400.000 euro, ceea ce era de competenţa directorilor din subordine."Stolojan nu a fost implicat în discuţiile privind acest contract. El a fost angajat în acea perioadă în funcţia de consultant financiar la nivel de macroeconomie al grupului", a spus Tofan. El este convins că "dacă nu era acest contract, găseau alt contract să-l execute pe Bădălan, care este un ţap ispăşitor în acest scandal". De altfel, potrivit omului de afaceri, contractul a fost semnat din partea MApN de fostul şef al SMG, Mihail Popescu, pus şi el sub învinuire în dosarul de la DNA.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite