Toanele unui pilot au ţinut avionul la sol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pilot al companiei TAROM n-a mai vrut să decoleze după ce i-a "confiscat" staţia de emisie-recepţie unui agent de pază care nu l-a recunoscut Pasagerii cursei Bucureşti-Oradea au fost

Un pilot al companiei TAROM n-a mai vrut să decoleze după ce i-a "confiscat" staţia de emisie-recepţie unui agent de pază care nu l-a recunoscut

Pasagerii cursei Bucureşti-Oradea au fost anunţaţi că zborul va întârzia din cauza unor defecţiuni tehnice.

Incidentul s-a petrecut ieri-dimineaţă, în jurul orei 9.00, în incinta Aeroportului Otopeni.
Potrivit unei surse din poliţie, pilotul Cezar Osiceanu, 43 de ani, comandantul unei aeronave ATR 42-500 care urma să decoleze spre Oradea, s-a luat la ceartă cu personalul care asigura paza aeroportului.

O agentă de pază ar fi încercat să-l legitimeze pe Osiceanu, dar acesta ar fi refuzat. "Nu mă cunoşti?", i-ar fi zis pilotul. La răspunsul negativ al femeii, pilotul i-a luat staţia de emisie-recepţie şi a plecat spre avion. Ceilalţi agenţi n-au apucat să intervină, nevenindu-le să creadă ce s-a întâmplat.

Încercările ulterioare ale paznicilor de a recupera staţia s-au izbit de refuzul categoric al lui Cezar Osiceanu. Mai mult, nervosul pilot, după ce a urcat în aeronavă, a anunţat pasagerii că nu vor mai decola, din cauza unui "incident tehnic". În acelaşi timp, Osiceanu a anunţat turnul de control că nu mai poate să plece în cursă, invocând, de data aceasta, un "incident de securitate".

Când a coborât din avion, pilotul era aşteptat de poliţiştii Serviciului Transporturi, alertaţi de personalul de pază. Cezar Osiceanu a trebuit să returneze staţia de emisie-recepţie şi să "dea cu subsemnatul" despre incident.

S-a ales şi cu o amendă de 200 lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Potrivit surselor din poliţie, Osiceanu a refuzat să semneze procesul-verbal de contravenţie, spunând că-l va contesta în justiţie.
Între timp, pasagerii cursei Bucureşti-Oradea au fost daţi jos din avion şi "cazaţi" în aerogară până la sosirea echipajului de rezervă. Până la urmă avionul a decolat la 10.40 cu o întârziere de mai bine de o oră.

Amendat şi anul trecut

Anul trecut, Cezar Osiceanu a pătruns cu maşina personală pe estacada Aeroportului Henri Coandă (zona securizată) fără a avea ecusonul care să-i permită acest lucru. Mai mult, şi-a lăsat maşina într-o poziţie care bloca accesul în acea zonă. Pentru această faptă, poliţiştii de la Transporturi l-au amendat pe Cezar Osiceanu cu 2.000 de lei.

TAROM: "O problemă administrativă"

Oficialii TAROM au susţinut că pilotul Cezar Osiceanu a întârziat din cauza rotaţiei echipajului. "Nu este vorba despre niciun accident tehnic, ci de o problemă administrativă. Se aştepta un comandant, dar acesta a întârziat. Astfel că a trebuit să se facă rotaţia echipajului", a declarat ieri pentru "Adevărul" Mădălin Tudor, purtător de cuvânt al TAROM . Comandantul Cezar Osiceanu nu a putut fi contactat ieri, pentru a da mai multe detalii despre incident.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite