Titus Munteanu, seniorul din televiziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un interviu pentru "Adevărul", realizatorul vorbeşte despre emisiunea "O dată-n viaţă", proiect care îi poartă semnătura Realizatorul tv este neobosit. Continuă să colaboreze

Într-un interviu pentru "Adevărul", realizatorul vorbeşte despre emisiunea "O dată-n viaţă", proiect care îi poartă semnătura

Realizatorul tv este neobosit. Continuă să colaboreze cu TVR-ul, dar nu neglijează nici viaţa de familie.

Titus Munteanu a realizat de-a lungul anilor cele mai cunoscute emisiuni de divertisment, iar audienţele pe care emisiunile lui le-au înregistrat dovedesc că formatele româneşti sunt încă foarte iubite de public.

Adevărul: Cum faceţi să fiţi mereu în vârful audienţelor?

Titus Munteanu: Trebuie să recunosc că am avut emoţii când formatul "O dată-n viaţă" a fost aprobat pentru postul TVR 1 şi s-a propus o colaborare cu specialişti în folclor. Am fost obişnuit să-mi produc emisiunile singur şi intram, o dată-n viaţă, pe un teritoriu necunoscut mie, muzica populară.

Am avut norocul să întâlnesc nişte oameni de excepţie, profesionişti în domeniu, cu care am colaborat foarte bine: Elise Stan, realizator de emisiuni de folclor şi Iuliana Tudor, o prezentatoare în plină ascensiune. Lucrând bine în echipă, am reuşit până la urmă performanţe notabile în audienţă.

Când va începe noul sezon al emisiunii "O dată-n viată" şi ce le pregătiţi nou telespectatorilor în acest sezon?

Din câte ştiu, emisiunea revine la începutul lunii octombrie. Ne gândim la câteva modificări care ţin de partea artistică a emisiunii, dar şi la o serie de invitaţi-surpriză. Şi alte proiecte noi stau la rând, aşteptând definitivarea grilei de program.

De ce credeţi că revine publicul la valorile tradiţionale?

Trebuie să recunosc că nu sunt chiar un fan al muzicii populare, dar apreciez foarte tare profesioniştii din domeniu care fac muzica mai frumoasă şi spectacolul mai atractiv.

Aţi participa la "O dată-n viaţă"?

Personal, prefer ipostaza din spatele camerelor de luat vederi, unde sper să nu mă fac niciodată de râs.

Ce ne puteţi spune despre Iuliana Tudor, cea cu care lucraţi acum la acest format?

Iuliana ştie să fie convingătoare, "o place camera", cum spunem noi, şi cu siguranţă este una dintre vedetele importante ale TVR.

Cum se explică faptul că televiziunile româneşti prezintă din ce în ce mai multe formate preluate din străinătate?

Competiţia dintre televiziunile de pe piaţa românească a devenit deosebit de dură. Fiecare încearcă să se impună cu formate verificate, care în străinătate au avut succes, dar care de multe ori nu corespund preferinţelor de aici. Totuşi, anumite programe au fost foarte bine primite: a se vedea "Surprize", "Din dragoste", "Dansez pentru tine".

Eu, unul, am abordat numai formate proprii şi cred că un realizator care se respectă trebuie să caute în permanenţă formule noi de emisiune.

Ce ar trebui să ştie un tânăr aspirant într-ale televiziunii?

Orice tânăr aspirant ar trebui să aibă în primul rând imaginaţie, dorinţa de a învăţa şi bucuria de a se juca cu mijloacele de expresie specifice ale televiziunii.

Fiul dumneavoastră a participat anul acesta cu filmul "Boogie" la mai multe festivaluri de film. Aţi avut emoţii pentru el?

Pe mine mă interesează în primul rând să facă filme bune şi abia pe urmă festivalurile şi competiţiile la care participă. Sigur că am avut emoţii, dar întotdeauna încerc să le ţin sub control.

Cum este relaţia dintre dumneavoastră şi fiul dumneavoastră? Vă cere sfaturi atunci când lucrează la un proiect?

Ce pot spune? E prea frumoasă relaţia noastră ca să o stricăm discutând despre proiecte profesionale.

Un realizator care se respectă trebuie să caute în permanenţă formule noi de emisiune
Titus Munteanu,
realizator TV

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite