Tir cu butelii răsturnat la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un autotren încărcat cu peste 100 de butelii de dioxid de carbon s-a răsturnat, ieri dimineaţa, pe DN 2- E 85, între localităţile Limpeziş şi Cioranca. O echipă operativă a Inspectoratului

Un autotren încărcat cu peste 100 de butelii de dioxid de carbon s-a răsturnat, ieri dimineaţa, pe DN 2- E 85, între localităţile Limpeziş şi Cioranca. O echipă operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a izolat zona, iar circulaţia a fost blocată timp de o oră.
Din primele cercetări rezultă că autotrenul, aparţinând unei firme din Timişoara, care circula de la Urziceni spre Buzău, a derapat, în urma pătrunderii unui autoturism Jeep pe contrasens, iar jumătate din recipienţii încărcaţi cu dioxid de carbon din remorcă s-au răsturnat pe câmp. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, Vasile Prahoveanu, a declarat că este vorba de un accident major. "Sunt gaze comprimate care pot produce în anumite condiţii explozie", a mai spus purtătorul de cuvânt. Nicio persoană nu a fost rănită, dar un procuror criminalist s-a deplasat la faţa locului pentru a analiza cauzele producerii accidentului. În urmă cu aproape doi ani, la Mihăileşti, în apropiere de satul Limpeziş, un camion al firmei Mihtrans din judeţul Dolj, încărcat cu azotat de amoniu, s-a răsturnat şi a luat foc, generând o explozie ce a produs un imens crater în şosea.
Accidentul s-a soldat atunci cu 18 morţi, 13 răniţi şi pagube materiale totalizate la peste două miliarde de lei vechi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite