Tinerii cu 10 la bac nu şi-au primit diplomele de merit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

am primit nimic, nicio diplomă de merit. Poate că fiind foarte mulţi elevi în situaţia mea au zis că nu mai e chiar aşa un merit... Deşi aceasta nu este o scuză. Eu cred că în România se

am primit nimic, nicio diplomă de merit. Poate că fiind foarte mulţi elevi în situaţia mea au zis că nu mai e chiar aşa un merit... Deşi aceasta nu este o scuză. Eu cred că în România se acordă prea puţină importanţă valorilor adevărate şi studiului. Sunt apreciaţi doar cei care ştiu să se strecoare, să trişeze, să înveţe mai puţin, iar politicienii nu se gândesc decât cum să-şi adune ei fondurile. Eu am luat nota maximă la bac pentru mine, nu pentru diploma lor. Sunt foarte multe lucruri care nu mă mai surprind în ţara asta. La vară vreau să merg să muncesc în SUA. Dacă va fi bine acolo, la un moment dat, poate voi face şi un master şi voi rămâne acolo", spune Aura, în prezent studentă a Facultăţii de Drept din Iaşi. Nici Adriana Sarău, eleva care a absolvit cu media generală 10 Liceul de Muzică "Dinu Lipatti", din Bucureşti, secţia pian, şi şi-a luat tot cu 10 bacalaureatul, nu a primit diplomă de merit, deşi diplomele de bac s-au dat de aproape trei luni de zile. Adela Ivănescu a fost elevă a Colegiului "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu. În fiecare an de liceu a avut numai medii generale de 9,60 şi 9,75. Deşi a obţinut şi la bacalaureat media 10, nu a primit nicio diplomă de merit. În aceeaşi situaţie este şi Adelina Hădărean, fostă elevă a Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia şi studentă la Facultatea de Jurnalism a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca. Ea spune că "în clasa a XI-a am luat locul I pe judeţ la olimpiada de limba română. M-am obişnuit să nu primesc nimic. Nu am primit nicio diplomă nici de la inspectorat, nici de la minister. Când am aflat rezultatul, reacţia mea a fost... un râs şi un plâns continuu, nebunesc. Nu credeam că trebuie să se dea ceva, dar eu am avut de câştigat, pentru că am crescut în ochii mei. Când munceşti foarte mult, o faci pentru tine, deşi sunt elevi care ar trebui răsplătiţi într-un fel şi apreciaţi pentru că merită. Am fost felicitată, cam atât...". Nici Laura Suărăşan, absolventă a Colegiului "Liviu Rebreanu" din Bistriţa şi care a luat bacalaureatul cu 10 pe linie nu a primit diplomă de merit. Ea este acum studentă la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca. "Doar felicitări am primit... nimic într-un cadru oficial. Personalul de la secretariat care mi-a înmânat diploma de bac m-a felicitat. Nu sunt dezamăgită, pentru că nici nu mă aşteptam. Voiam doar să mi se dea hârtiile şi să mă pot înscrie la facultate. O să plec în străinătate să fac un master acolo. Iau în considerare şi opţiunea de a lucra o bună perioadă de timp acolo", spune Laura. Vlad Gorgan, de la Colegiul "Mihai Eminescu" din Satu Mare, a primit însă diplomă de merit. "Am primit o diplomă de merit pentru obţinerea mediei 10 la bacalaureat odată cu diploma de bac", spune băiatul.

Ministerul Educaţiei aruncă pisica moartă
Ca de fiecare dată, Ministerul Educaţiei se declară nevinovat şi aruncă pisica moartă în ograda instituţiilor de învăţământ. "Ministerul Educaţiei nu deţine foi matricole astfel încât să elibereze diplome. Responsabilitatea în acordarea diplomelor de merit elevilor revine unităţilor de învăţământ. Vom verifica de ce nu a fost respectată prevederea din metodologia privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat", a spus, pe un ton revoltat, Mircea Mureşan, directorul Direcţiei Comunicare a ministerului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite