Tinerii au îngenuncheat guvernul francez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractul primului loc de muncă, la coş

profesională a tinerilor în dificultate". Decizia a fost luată la sfârşitul unei reuniunii la vârf conduse de Chirac.
La propunerea premierului, Dominique de Villepin, şi după ce i-a ascultat pe preşedinţii grupurilor parlamentare şi pe reprezentanţii majorităţii, preşedintele republicii a decis înlocuirea articolului 8 din legea privind egalitatea de şanse cu un dispozitiv în favoarea integrării profesionale a tinerilor în dificultate. "Condiţiile necesare, de încredere şi linişte, nu sunt întrunite, nici din partea tinerilor, nici din partea întreprinderilor, pentru a permite aplicarea Primului contract de muncă", a afirmat premierul francez într-o scurtă declaraţie. El şi-a exprimat regretul că nu a fost înţeles de toţi, precizând că a dorit "să acţioneze repede", având în vedere situaţia dramatică a şomajului în rândul tinerilor. El voia să facă din CEP elementul central al protecţiei sociale pentru tineri.

Sarkozy i-a dat o nouă lovitură lui Villepin
De la reuniune nu a lipsit ministrul de interne, Nicolas Sarkozy, invitat în calitate de preşedinte al partidului de guvernământ UMP, care a sugerat, potrivit AFP, înlocuirea CPE cu alte măsuri, spre uimirea rivalului său, Dominique de Villepin. Aproximativ 86 la sută din francezi consideră că premierul a fost afectat în urma crizei CPE, iar 85 la sută din ei au aceeaşi părere în privinţa preşedintelui Chirac, potrivit unui sondaj publicat de "Le Parisien". Aproximativ 73 la sută din susţinătorii UMP consideră că poziţia ministrului Nicolas Sarkozy a fost consolidată în urma crizei.

Economia a început să resimtă efectele grevelor
Producţia industrială s-a redus cu 0,9 procente, în februarie, mai ales din cauza reducerii producţiei sectorului auto, iar cea a bunurilor de consum cu 3,9 procente, după ce economiştii estimaseră, dimpotrivă, o creştere cu 0,4 la sută a producţiei. Ministrul francez de finanţe, Thierry Breton, declara, săptămâna trecută, că protestele recente nu au avut niciun efect negativ asupra economiei, dar cifrele îl contrazic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite