Tinerii ar lucra şi zece ani la aceeaşi firmă - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii ar lucra şi zece ani la aceeaşi firmă - Revista presei interne
Tinerii ar lucra şi zece ani la aceeaşi firmă - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre părerea tinerilor în privinţa locului de muncă, strategia pentru siguranţa rutieră sau ieftenirea apartamentelor. Printre alte subiecte,  Blogul Teologie pentru azi e o excelentă dovadă că ortodoxia nu e deloc incompatibilă cu modernitatea, iar licenţiaţii riscă să devină generaţia de sacrificiu a crizei.


Tinerii ar lucra şi zece ani la aceeaşi firmă.

Studenţii nu mai visează să zboare din job în job, în căutarea de salarii mari, ci se mulţumesc cu siguranţa locului de muncă. Dacă, înainte de criză, studenţii români s-ar fi avântat spre orice job care le-ar fi făcut portofelul mai gros, acum ei visează mai degrabă să-şi păstreze locul de mun că decât să se aventureze spre altele mai bine plătite, dar efemere. Acestea sunt concluziile unui sondaj făcut public, ieri, de corporaţia Continental, scrie Evenimentul Zilei.

Strategia pentru siguranţa rutieră, înăbuşită din faşă. Strategia Naţională pentru Siguranţă Rutieră este un proiect de hotărâre iniţiat de Delegaţia Permanentă a Consiliului Interministerial pentru Siguranţa Rutieră (CISR), aflată în subordinea Guvernului. Elaborat şi gândit cu scopul de a diminua numărul accidentelor rutiere ajunse la cote maxime pe şoselele ţării, strategia a stârnit o întreagă furtună, arătând încă o dată incompetenţa celor care se ocupă de siguranţa noastră rutieră, anunţă Jurnalul Naţional.

Apartamentele se mai ieftinesc cu 10-15% în următoarea perioadă. Mai este loc de scădere a preţurilor apartamentelor chiar şi după reducerile din ultimul an, spun specialiştii din domeniul evaluării. "Preţurile apartamentelor vor mai scădea în următoarea perioadă, însă reducerea nu va fi unitară. Locuinţele mai mari se vor ieftini cu aproximativ 15%, iar cele cu suprafeţe mai mici, cu 10%", a declarat pentru Gândul Adrian Crivii, directorul general al companiei de evaluare Darian. Aceasta înseamnă că după aceste ajustări de preţuri, metrul pătrat va ajunge să coste 1.000-1.200 euro, în cazul unei locuinţe noi, respectiv sub 1.000 de euro, pentru un apartament situat într-un bloc construit în perioada comunistă, potrivit Gândul.

Teologie, RSS şi WordPress. Aţi intrat vreodată pe un blog ortodox? Nu v-a deranjat faptul că autorii folosesc arhaisme şi resping modernitatea, dar n-au nici o problemă să deschidă PC-ul şi să se conecteze la net? Din fericire, nu toate blogurile ortodoxe sunt aşa. Blogul Teologie pentru azi e o excelentă dovadă că ortodoxia nu e deloc incompatibilă cu modernitatea. În primul rând, pentru că are argumentul autorităţii - spre deosebire de foarte multe bloguri, nu e scris de un amator cu opinii eterodoxe, ci de un preot cu doctorat în teologie, informează Cotidianul.

Licenţiaţii riscă să devină generaţia de sacrificiu a crizei
. Salariul minim pentru angajaţii cu studii superioare ar putea fi redus şi îngheţat, anul viitor, la 1.000 de lei (de la 1.200 de lei, în prezent). Asta, în timp ce muncitorii necalificaţi ar urma să beneficieze de o creştere a veniturilor de peste 17%. Patronatele au propus, ieri, ministrului finanţelor, Gheorghe Pogea, dar şi sindicatelor, majorarea salariului minim brut pe economie, acordat necalificaţilor, de la 600 de lei, cât este acum, la 705 lei, dar fără a creşte în acelaşi timp şi salariile celor cu studii superioare la 1.410 lei, aşa cum prevede grila de ierarhizare din contractul colectiv de muncă (CCM) la nivel naţional, scrie Eveniementul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite