Tinerii din PSD si-au suflecat blugii pentru campania electorala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul National al Tineretului Social-Democrat s-a incheiat, sambata, la poalele Pietricicai. Plenara aniversara de la Piatra Neamt - prezidata de trei seniori ai PSD: Viorel Hrebenciuc, Ioan Rus

Consiliul National al Tineretului Social-Democrat s-a incheiat, sambata, la poalele Pietricicai. Plenara aniversara de la Piatra Neamt - prezidata de trei seniori ai PSD: Viorel Hrebenciuc, Ioan Rus si Rovana Plumb - a fost presarata cu momente vesele, imagini retrospective la un an de TSD, bancuri politice, taifasuri despre alegeri, monologuri revolutionare, povete social-democrate, dar a fost si prilej de motaiala pentru unii dintre cei aproape 300 de TSD-isti stransi in Teatrul "Tineretului". Marele absent, Octav Cozmanca. Numerosul prezidiu aflat pe scena a fost costumat in tinute lejere, in blugi mai ales (in ton cu ministrul Rus).

"E mai simplu acum sa ajungi ministru", si-a inceput discursul Ioan Rus. A continuat cu pilde, printre care cea despre tinerii taranisti, aflati, acum 4 ani, la o scoala de vara", "unde cantau: Coposule nu fi trist/ Tineretul taranist/ O sa vina la putere/ Si o sa faca toti avere... M-a intristat acest mod de a percepe politica. Inainte de a fi un mestesug, politica este o profesiune de credinta. Unii fac cariera politica mai mult in interes personal. Exista unii tampiti care au ocupat fraudulos pozitii sociale, incompetenti care se tin de scaune cu dintii. Cine crede ca politica este calea prin care se poate imbogati sau parveni social este o nulitate. Nulitatile nu se pot ridica prin politica decat pe termen scurt. Acum avem destule nulitati in politica, dar vor disparea". Sfaturile seniorului Rus au continuat. "In politica se sta la coada doar la cabina de vot. Sa nu asteptati sa vi se dea. Ca sa fie remarcat, un lider nu trebuie sa-si toarne sefii, sa organizeze scurgeri de informatii si nici sa fie slugarnic. Nu are sens sa isi copieze liderul, pentru a nu fi vesnic o copie. "Furati" ce se poate fura si ce considerati ca este util", a indemnat ministrul de Interne. In aplauzele asistentei, Rus a conchis: "Tinerii se plang ca nu sunt promovati. Vor sa stea in birouri de directori, sa dicteze scrisori unor secretare, sa se ingrase si sa se anchilozeze stand in fotolii".
"Guvernul Ponta"
"As vrea sa fiti mandri de mine", a spus, cu un gest teatral - in timp ce tinea mana pe inima - Victor Ponta, dupa care a continuat: "As vrea sa fiti mandri ca sunteti in TSD, pentru ca am devenit proprietarii unei marci". Presedintele tinerilor social-democrati a prezentat proiectul "PSD intinereste Parlamentul Romaniei", prin care "fiecare organizatie de tineret trebuie sa selecteze un tanar care sa intre intr-un grup de pregatire pentru viitorii parlamentari, un fel de fabrica de politicieni pentru Parlament. 42 de tineri care sa aiba un grad de notorietate, sa fie sprijiniti de comunitate, sa aiba capacitatea de a avea un buget propriu si instruire". In replica, Viorel Hrebenciuc a venit cu o povata: "V-as propune sa faceti un guvern din umbra, cu deputati pentru fiecare minister".
Internet gratuit la tot poporul
Iscusit la cifre, Hrebenciuc a testat cunostintele lui Ponta cu intrebarile: "Care este numarul organizatiilor TSD? Cate localitati are Romania? Care este numarul sectiilor de votare?". Juniorul, sef la TSD, a cerut din priviri ajutorul subalternilor. La prima intrebare, Ponta a ridicat din umeri, la cea de-a doua a spus ca nu stie, dar vrea sa afle (2.845 a sunat raspunsul lui Hrebenciuc), iar la ultima intrebare a aproximat 12.000, desi in realitate sunt 15.700 sectii de votare. Seniorul Hrebenciuc a incercat sa incante apoi tinerii: "Daca dam tinerilor calculatoare, avem viitor. Un calculator pentru fiecare casa, cu 200 de dolari bucata. Ne gandim si la internet gratuit. Nica se ocupa de asta". Pe final, a trecut la chestiuni serioase: "Ca sa putem fi in 2007 in UE, trebuie ca in 2004 sa luam masuri foarte dure, care tin, in general, de reforma sistemului energetic. Sunt chestiuni care nu s-au facut in 14 ani, si acum, cand trebuie sa inchidem aceste 10 capitole cu UE, trebuie rezolvate, ca vrem sau nu vrem. Guvernul este obligat sa ia aceste masuri dure pentru ca este mai important sa intram in UE in 2007 decat sa castigam noi alegerile in 2004 si sa nu intram in UE fiindca nu am luat aceste masuri. Este un an dificil de greu pentru ca interesul tarii este mai presus decat interesul de partid, pana la urma. Daca oamenii nu vor intelege, vom avea un deputat mai putin la Targu Jiu, ce sa facem?"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite