Tineri artişti cântă în memoria lui David Ohanesian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, începând cu ora 18.30, la Palatul Şuţu din Capitală, va avea loc un concert dedicat regretatului bariton. Înainte de eveniment, se va face o scurtă trecere în revistă a maestrului

Astăzi, începând cu ora 18.30, la Palatul Şuţu din Capitală, va avea loc un concert dedicat regretatului bariton.

Înainte de eveniment, se va face o scurtă trecere în revistă a maestrului David Ohanesian ca om şi ca solist de Operă, iar după un moment de reculegere, va începe programul artistic.

Tenorul George Dragomir, absolvent al liceului de Muzică "Dinu Lipatti" din Bucureşti, proaspăt admis la Facultatea de Muzică din Braşov şi prim solist la Instituţia Tinerilor Muzicieni, se află în spatele acestui eveniment special, el fiind atât organizator, cât şi susţinător. Printre invitaţii tenorului se numără: baritonul Andrei Cheteleş, soprana Elena Ghiţă, pianista Livia Tudor şi violonistele Sănziana Dobrovicescu şi Ioana Olteanu.

De acompaniere se vor ocupa prof. Otilia Costea şi prof. Ana-Violeta Popescu, iar de prezentarea spectacolului, Florentina Tudorache, membră a corului Patriarhiei.

Concertul are în program 26 de piese a 16 compozitori din mai multe perioade muzicale. Spectatorii vor putea auzi opere celebre semnate de George Enescu, W.A. Mozart, G. Verdi, G. Fr. Handel, A. Alabiev, G. Puccini sau F. Liszt. Intrarea la acest eveniment este liberă. (Ioana Mirică)

2.000 de spectacole de operă

Baritonul David Ohanesian a cântat pe marile scene ale lumii alături de Pavarotti, Montserrat Caballe sau Placido Domingo. A fost absolvent al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj şi al Conservatorului "Ciprian Porumbescu" din Bucureşti. De-a lungul carierei sale, maestrul a cântat în peste 2.000 de spectacole de operă, în care a interpretat mai mult de 40 de roluri. Între 1950 şi 1958 a fost prim solist la Opera Română din Cluj, iar din 1977 a devenit prim solist al Operei Române din Cluj. Cel mai reprezentativ rol al baritonului a fost Oedip din opera cu acelaşi nume de George Enescu.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite