Timoşenko revine în fruntea guvernului de la Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În şedinţa de ieri a Radei Supreme a Ucrainei s-a anunţat oficial crearea coaliţiei parlamentare "portocalii" formată din cele trei formaţiuni politice: Blocul proprezidenţial "Ucraina

În şedinţa de ieri a Radei Supreme a Ucrainei s-a anunţat oficial crearea coaliţiei parlamentare "portocalii" formată din cele trei formaţiuni politice: Blocul proprezidenţial "Ucraina noastră", Blocul Iuliei Timoşenko şi Partidul Socialist.
Potrivit distribuirii principalelor posturi, Iulia Timoşenko ar urma să revină în fotoliul de premier din care a fost demisă de preşedintele Iuşcenko în septembrie 2005. Nici nu a fost instalată în funcţie, şi Timoşenko, citată de RIA Novosti, a anunţat că va proceda la o revizuire a tuturor acordurilor privind livrările de gaze în Ucraina. Comentariile apărute până în prezent indică posibilitatea ca viitorul guvern să nu obţină numărul necesar de voturi, iar existenţa viitoarei coaliţii, creată sub presiunea timpului, numai pentru a fi "portocalie", să fie de scurtă durată, ca urmare a disensiunilor profunde din interiorul acesteia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite