Timofte-SRI, pe făraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

activităţii SRI". Eliberarea din funcţie a directorului SRI se face tot de parlament, la propunerea preşedintelui României sau a cel puţin o treime din totalul parlamentarilor. Surse din

activităţii SRI". Eliberarea din funcţie a directorului SRI se face tot de parlament, la propunerea preşedintelui României sau a cel puţin o treime din totalul parlamentarilor. Surse din coaliţia majoritară au afirmat că una dintre variantele luate în discuţie, dar care este considerată a fi "cea mai proastă", este înlocuirea lui Radu Timofte cu o persoană din sistemul serviciilor speciale, eventual cu a unuia dintre adjuncţii directorului SRI.
În iulie 2005, Băsescu i-a numit în funcţiile de adjuncţi ai directorului SRI pe coloneii Florian Coldea şi George Voinescu. Actualul director al SRI, Radu Timofte, a fost senator PSD şi numit în actuala funcţie în februarie 2001, de preşedintele Ion Iliescu. Traian Băsescu a explicat în mai multe rânduri că nu a schimbat directorii SRI şi SIE pentru a evita să fie acuzat că foloseşte aceste servicii împotriva partidelor de opoziţie. "Menţinerea unor şefi în fruntea a două servicii, care au fost desemnaţi pe vremea PSD, se constituie într-o undă de garanţie că nu este utilizat niciunul dintre şefii de servicii, implicit niciunul dintre servicii împotriva partidelor de opoziţie", a declarat Băsescu într-un interviu acordat la sfârşitul lunii februarie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite