Timişorenii resping fabrica de anvelope

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumiţi de poluarea pe care sunt nevoiţi să o suporte zilnic, locuitorii din zonă cer mutarea uzinei Cei care locuiesc lângă fabrica de anvelope acuză mirosurile generate de arderea

Nemulţumiţi de poluarea pe care sunt nevoiţi să o suporte zilnic, locuitorii din zonă cer mutarea uzinei

Cei care locuiesc lângă fabrica de anvelope acuză mirosurile generate de arderea cauciucului. Aceştia resping vehement autorizarea companiei.

Sute de locuitori din zona Continental, din Timişoara, au protestat la ultima dezbatere publică, nemulţumiţi că noaptea se trezesc din cauza mirosului neplăcut, iar copiii lor au probleme de sănătate.

Gaze urât mirositoare, dar nontoxice

"Nu putem deschide geamurile noaptea, ne trezim din cauza mirosului cu care pur şi simplu nu ne putem obişnui", a spus Adrian Stoica.

O altă femeie care a participat la dezbaterea publică a menţionat că fiul ei are probleme de fiecare dată când simte mirosul şi îi este teamă pentru sănătatea lui. "Băieţelul meu vomită de fiecare dată când simte mirosul, mi-e teamă că problemele vor fi tot mai mari", a spus femeia.

Dezbatere publică de formă

În replică, reprezentanţii companiei au spus că emisiile degajate în aer nu sunt toxice şi că nu pot afecta sănătatea omului.

Persoanele care au participat la ultima dezbatere publică au solicitat organizarea unei întâlniri similare pe viitor, pentru că de această dată nu există sonorizare.

De asemenea, raportul despre gradul de poluare al emisiilor degajate a fost prezentat în limba germană, iar traducătorii au avut probleme cu termenii tehnici. "Nu se aude, nu înţelegem nimic", spuneau oamenii prezenţi la dezbaterea publică. "Organizarea este în sarcina firmei care cere autorizaţia", a declarat directoarea Agenţiei de Protecţie a Mediului Timiş, Adina Horablaga.

Agenţia de Protecţie a Mediului se va întruni în următoarele 30 de zile într-o comisie, alături de comisari ai Gărzii de Mediu, pentru a stabili dacă fabrica va primi sau nu autorizaţie de mediu.

Fabrica ar putea da statul în judecată

Vicepreşedintele Continental Timişoara, Thierry Wipf, a spus că există câteva soluţii pentru diminuarea mirosului, dar dacă în continuare nu se eliberează autorizaţia de mediu, atunci se va respecta legea. "Putem dilua emisiile degajate şi putem amenaja o barieră naturală. Vom respecta legea, dar dacă nu primim autorizaţia putem apela la instanţe sau putem pleca, dacă asta se doreşte", a spus Wipf.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite