Timişoara: Timişoara este la fel de scumpă ca Budapesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza financiară a egalizat preţurile chiriilor din România cu cele din Ungaria. Apartamentele sau garsonierele de închiriat din capitala Banatului costă la fel de mult ca cele din capitala Ungariei.

Agenţiile imobiliare din Timişoara oferă clienţilor apartamente şi garsoniere a căror chirie poate fi şi cu 30 la sută mai mică decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, comparativ cu Ungaria preţurile nu sunt chiar atât de mici. Din contră, valorile sunt asemănătoare iar în unele cazuri închirierea unui apartament în Budapesta poate fi chiar mai ieftină decât închirierea unei garsoniere într-o zonă bună a Timişoarei. Nici la nivel naţional, preţurile din Timişoara nu sunt foarte mici. Chiriile din capitala Banatului se situează printre primele trei cele mai scumpe, alături de Bucureşti şi Cluj.

Preţuri europene

Agenţii imobiliari spun că Timişoara este cel puţin la fel de scumpă ca Budapesta. „Chiriile din Timişoara sunt mai mari faţă de alte ţări mult mai dezvoltate decât România. Este şi cazul preţurilor din Ungaria. Sigur că nu este normal, dar asta este situaţia. Cazuri asemănătoare se întâlnesc şi în alte domenii. De exemplu, poate fi mai ieftin să îţi cumperi o casă în Spania sau chiar Franţa, decât una în Timişoara”, a declarat Adrian Bunea, agent la C&G Imobiliare.

Proprietarii lasă la bani

Alţi experţi în domeniu spun că preţurile chiriilor din Timişoara nu au scăzut chiar atât de mult. Asemănarea cu preţurile din Ungaria este pusă pe seama crizei financiare şi a faptului că pe unguri recensiunea i-a lovit încă de anul trecut. În România avem de-a face doar cu un blocaj imobiliar. „Avem clienţi care oferă şi 200, chiar 250 de euro pentru o garsonieră, ceea ce înseamnă că piaţa încă funcţionează. Ungurii au investit însă mult in imobiliar înainte de a intra în Uniunea Europeană şi acum preţurile lor au scăzut brusc foarte mult”, a declarat Elena Dan, agent imobiliar la Interconsult. Mulţi locuitori din Banat şi-au cumpărat case peste graniţă. Unii fac acum naveta în România, pentru a merge la lucru, dar seara se întorc în Ungaria.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite